Risotto alla Milanese - italialainen sahramirisotto

Risotto alla Milanese - italialainen sahramirisotto

Risotto alla Milanese on yksi tunnetuimmista italialaisen keittiön klassikoista, eikä turhaan. Tämä tarinan mukaan alunperin häissä tarjoiltu kullankaunis herkku on yhtä herkullinen kuin se on näyttävä.

 

Ainekset:

3dl Arborio- tai Carnarolo-riisiä

oliiviöljyä

50g voita

1 makea sipuli, hienona silppuna

4dl kuivaa valkoviiniä

8dl kana- tai kasvislientä

1-2rkl sahramia

75g parmesaania, hienona raasteena

 

Aloita kuullottamalla sipulia anteliaassa määrässä oliiviöljyä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle puolet voista ja riisi, paahda muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja sekoittele tasaisesti, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Lisää seuraavaksi sahrami ja pieni osa kana- tai kasvisliemestä, sekoitellen taas rauhallisesti kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Toista kiireettä kunnes kaikki liemi on imeytynyt.

 

Sekoita valmiin risoton joukkoon loppu voi ja roimasti raastettua parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti, joko sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kalan tai kanan seuralaisena!

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua