Karitsankare dukkahilla ja tabbouleh ohrahelmistä vuohenjuustolla & tilli-minttupestoa ja appelsiinijogurttikastiketta

Karitsankare dukkahilla ja tabbouleh ohrahelmistä vuohenjuustolla & tilli-minttupestoa ja appelsiinijogurttikastiketta


Helppo ja näyttävä pääsiäisen juhla-ateria valmistuu dukkahilla kuorrutetusta karitsankareesta, ohratabboulehsta sekä maukkaista kastikkeista; tilli-minttupestosta ja appelsiini-jogurttikastikkeesta. 


Neljälle

Valmistusaika: noin 1 h

AINEKSET:

noin 1 kg karitsankaretta
1 ½ tl suolaa
noin 3 rkl voita/rypsiöljyä

Dukkah
1 dl manteleita
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl suolaa
1 tl (ruoko)sokeria
1 tl juustokuminaa

Ohratabbouleh
3 dl ohrahelmiä (esim. Rapion mylly)
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
50 g kuivattuja marjoja (esim. biokia) 
noin 150 g vuohenjuustoa (esim. Saloniemen Syrjähyppy)

​Tilli-minttupesto
1 ruukku tilliä
3-4 mintun oksan lehdet
1 dl pinjansiemeniä (tai menteleita)
1 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1 dl miedon makuista oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria 

Appelsiini-jogurttikastiketta
200 g paksua jogurttia
1 rkl raastettua luomu appelsiininkuorta
2 rkl puristettua luomu appelsiinin mehua
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

 

TEE NÄIN:

  1. Dukkah: Valmista ensin dukkah. Rouhi mantelit ja paahda kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää seesamin- ja korianterin siemenet ja jarka paahtamista vielä minuutti. Nosta pannu liedeltä, lisää loput ainekset ja anna jäähtyä. 
  2. Tilli-minttupesto: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Appelsiini-jogurttikastike: Sekoita kaikki ainekset ja jätä tekeytymään.
  4. Kare: Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen paistamista, mielellään aiemmin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Ohratabbouleh: Laita ohrahelmet kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  6. Kare: Ohrahelmien kiehuessa valmista kareet. Poista tarvittaessa kareen pinnalta kalvot ja mausta pinta suolalla. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja loraus rypsiöljyä. Ruskista huoneenlämpöinen liha paistinpannulla, kunnes se saa tasaisen, kauniin paistopinnan. 
  7. Kypsennä lihaa pannulla paistamisen jälkeen 175-asteessa uunin keskitasolla. Käytä kypsennyksessä apuna paistomittaria ja kypsennä, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta (10–15 min).
  8. Laita dukkah-mausteseos lautaselle ja kääntele lämmintä lihaa seoksessa, niin että dukkahia on kauttaaltaan kareen pinnalla. Anna levätä 10–15 min ja kare on valmis leikattavaksi. Leikkaa liha luiden välistä.
  9. Ohratabbouleh: Hienonna korianteri ja persilja ja sekoita kulhossa ohran kanssa. Kääntele joukkoon oliiviöljyä, mustapippuria ja kuivatut marjat. Purista tai leikkaa vuohenjuustoa nokareina tabboulehin pinnalle. 
  10. Laita tilli-minttupesto ja appelsiini-jogurttikastike omiin tarjoiluastioihinsa.
  11. Tarjoa karitsan kareet ohratabboulehin sekä peston ja jogurttikastikkeen kanssa.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.