Kermainen lohikeitto & mallasleipää

Kermainen lohikeitto & mallasleipää

Kirjolohikeitto purjolla ja palsternakalla sekä mallasleipää

Klassinen kermainen kirjolohikeitto maistuu koko perheelle! Tässä reseptissä käytetään perunan ja porkkanan lisäksi myös ihanan vivahteikasta palsternakkaa.

Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä. 

Neljälle
Valmistusaika: 30-35min

AINEKSET:

½ ps (noin 500 g) perunoita (loput salaattiin)
3–4 porkkanaa
1 palsternakka
noin ½ purjo
öljyä
noin 12 dl vettä
1 ½ kasvis- tai kalaliemikuutio
noin 500 g kirjolohikuutioita, esim. Kalaonni, tai kirjolohta
noin 1 ½ dl kermaa (loput lasagneen)
1 mm valkopippuria
½ luomusitruuna
½ ruukku tilliä (loput salaattiin)

mallasleipää, esim. Väyrysen Leipomo  (säästä noin 4–5 siivua salaattiin)

TEE NÄIN:

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka.

  2. Halkaise purjo, pese hyvin ja ota sivuun hiukan sisintä osaa (keiton päälle) ja hienonna loput purjosta.

  3. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota purjoja muutaman minuutin ajan.

  4. Lisää kattilaan perunat, porkkanat ja palsternakat ja vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Murusta joukkoon liemikuutio ja porista noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet napakan kypsiksi.

  5. Lisää kirjolohikuutiot, kerma ja valkopippuri keittoon ja keitä vielä noin 4 minuuttia.
    Huom. Kalaonni kirjolohikuutiot ovat valmiiksi suolattuja eli jos käytät esim. kirjolohifileetä leikkaa se nahattomaksi ja kuutioitksi sekä mausta suolalla.

  6. Tarjoa keitto sitruunamehulla, purjolla ja tillillä viimeisteltynä, mallasleivän kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.