Klassinen kermainen kirjolohikeitto maistuu koko perheelle! Tässä reseptissä käytetään perunan ja porkkanan lisäksi myös ihanan vivahteikasta palsternakkaa.
Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä.
Neljälle
Valmistusaika: 30-35min
AINEKSET:
½ ps (noin 500 g) perunoita (loput salaattiin)
3–4 porkkanaa
1 palsternakka
noin ½ purjo
öljyä
noin 12 dl vettä
1 ½ kasvis- tai kalaliemikuutio
noin 500 g kirjolohikuutioita, esim. Kalaonni, tai kirjolohta
noin 1 ½ dl kermaa (loput lasagneen)
1 mm valkopippuria
½ luomusitruuna
½ ruukku tilliä (loput salaattiin)
mallasleipää, esim. Väyrysen Leipomo (säästä noin 4–5 siivua salaattiin)
TEE NÄIN:
-
Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka.
-
Halkaise purjo, pese hyvin ja ota sivuun hiukan sisintä osaa (keiton päälle) ja hienonna loput purjosta.
-
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota purjoja muutaman minuutin ajan.
-
Lisää kattilaan perunat, porkkanat ja palsternakat ja vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Murusta joukkoon liemikuutio ja porista noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet napakan kypsiksi.
-
Lisää kirjolohikuutiot, kerma ja valkopippuri keittoon ja keitä vielä noin 4 minuuttia.
Huom. Kalaonni kirjolohikuutiot ovat valmiiksi suolattuja eli jos käytät esim. kirjolohifileetä leikkaa se nahattomaksi ja kuutioitksi sekä mausta suolalla. -
Tarjoa keitto sitruunamehulla, purjolla ja tillillä viimeisteltynä, mallasleivän kanssa.
Jätä kommentti