Paneroitua fetaa ja grillattua avomaankurkkua

Paneroitua fetaa ja grillattua avomaankurkkua

 

 


Raikas, maukas ja rapea kesäillan ateria on tässä! Kokeile grillata ihania sesongin avomaankurkkuja ja paista niiden seuraksi rapeaa paneroitua fetajuustoa. Jogurttikastike viimeistelee makumatkalle Kreikan kesään vievän annoksen.

Neljälle

Valmistusaika: noin 40 min

7 avomaankurkkua
2 rkl öljyä 
1 rkl viinietikkaa 
suolaa tai sormisuolaa

400 g fetajuustoa 
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
2–3 dl korppu- tai pankojauhoa
öljyä paistamiseen

Jogurttikastike
3 dl paksua jogurttia
1 valkosipulinkynsi
½ tl mustapippuria
½ tl kanelia 
½ ruukku ruohosipulia

TEE NÄIN:

  1. Valmista ensin jogurttikastike. Sekoita yhteen jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, mustapippuri, kaneli ja ruohosipuli. 
  2. Voit grillata avomaankurkut grillissä, grillipannulla tai paistaa tavallisella paistinpannulla. Huuhtele avomaankurkut ja leikkaa neljään osaan pituussuunnassa. Sekoita yhteen öljy ja viinietikka ja sivele kurkkujen leikkauspinnoille. Grillaa tai paista kurkkuja 2–3 minuuttia per puoli, kunnes leikkauspinnoilla on kaunis väri. Ripottele suolaa grillattujen kurkkujen päälle. Laita grillatut/paistetut kurkut folionyyttiin odottamaan. 
  3. Laita omiin astioihin jauhot, korppuhauhot ja vispattu kananmuna. Laita runsas määrä öljyä kuumenemaan paistinpannuun.
  4. Leikkaa fetajuusto reiluiksi suupaloiksi ja kääntele ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista fetajuustopaloja öljyssä, kunnes siinä on kullanruskea pinta. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
  5. Tarjoile grillatut avomaankurkut ja paneroitu fetajuusto jogurttikastikkeen kanssa.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.