Maalaissalaatti paistetuilla perunoilla

Maalaissalaatti paistetuilla perunoilla

Maalaissalaatti kananmunilla, perunalla, pavuilla ja pikkelöidyllä punasipulilla
Tämä täyttävä salaatti on makuja pullollaan. Kananmuna ja pavut takaavat tuhdit proteiinit, krutongit rapsakkuuden ja pikkelöidyt punasipulit pirteän makean huipennuksen - myös kivalla värillään. Jyväsinappinen kastike kruunaa kokonaisuuden! 

Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min

AINEKSET:

noin ½ ps (500 g) perunoita
6 kananmunaa
1 salaatti
1 prk (noin 250g ) valkoisia papuja
öljyä ja/tai voita paistamiseen
½ tl suolaa

Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
4 rkl vettä
3 rkl etikkaa
2 rkl sokeria

Kastike
4 rkl öljyä
½ sitruunan mehu
3 rkl jyväsinappia (tai esim. dijon-)
1 rkl hunajaa / 2 tl sokeria
½ ruukku tilliä hienoksi hienottuna
ripaus suolaa & mustapippuri

Krutongit
4–5 siivua mallasleipää
öljyä paistamiseen

 

TEE NÄIN:

  1. Pese ja kuori perunat. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja kattilan päälle perunat lävikössä tai höyrytysosassa. Höyrytä noin 10 min. Laita kananmunat kattilaan kiehumaan ja keitä noin 7 min ja jatka perunoiden höyryttämistä kananmunien kiehumisen ajan.
  2. Perunoiden ja munien kypsyessä valmista pikkelöity punasipuli. Sekoita purkissa tai pienessä kulhossa vesi, etikka ja sokeri. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita liemeen ja anna tekeytyä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutioita muutaman minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  5. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Laita salaatti salaattivadille tai annoslautasille.
  6. Huuhtele ja valuta pavut. Kuutioi kypsät perunat. Kuori ja leikkaa halki tai lohkoiksi kananmunat.
  7. Paista papuja ja perunoita muutaman minuutin ajan paistinpannulla ja mausta suolalla.
  8. Laita salaatin päälle perunoita, papuja ja kananmunalohkoja. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele pikkelöidyllä punasipulilla ja krutongeilla.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.