Tomaatti-sitruunasalaattia paistetulla tofulla ja riisinuudelilla

Tomaatti-sitruunasalaattia paistetulla tofulla ja riisinuudelilla


Makean hapokas tomaatti-sitruunasalaatti sopii täydellisesti yhteen soijalla maustetun lempeän umamisen paistetun tofun kanssa. Samaan aikaan sekä kevyt että mauiltaan täyteläinen ateria sopii piristäväksi lounaaksi tai vaikkapa kesäpäivän terassi-illalliseksi. 

Neljälle

Valmistusaika: noin 25 min

2 pkt tiivistä tofua, esim. Mama Mems 
3 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl soijaa

200 g riisinuudelia

Tomaatti-sitruunasalaatti
1 luomusitruuna, kuori ja mehu
3 rkl (oliivi)öljyä
1 tl sokeria
2 tl soijaa
400 g tomaatteja 
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 sipulinvartta 
(chiliä oman maun mukaan)

TEE NÄIN:

  1. Leikkaa tofut muutamaksi siivuksi, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai
    talouspaperiin ja jätä kuivumaan painon (esim. leikkuulauta) alle.
  2. Valmista tomaatti-sitruunasalaatti. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl sitruunankuorta kulhoon. Purista sitruunasta mehu ja sekoita sitruunamehu kulhossa öljyn, sokerin ja soijan kanssa. Viipaloi tomaatit, leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kääntele tomaatit ja sipulit kulhoon. Jätä tekeytymään.
  3. Hienonna sipulinvarret.
  4. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuumenna paistinpannu ja murusta kuivattu tofu pannulle. Paista kuivalla pannulle välillä käännellen noin 5 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka paistamista välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tofun pinta on saanut hyvin väriä. Mausta lopuksi soijalla.
  6.  Annostele lautasille nuudeleita, lusikoi päälle tomaatti-sitruunasalaattia (ja salaattikulhon pohjalle jäävää lientä) ja ripota päälle paistettua tofua. Viimeistele hienonnetulla sipulinvarrella ja halutessasi chilillä.
Vinkki! Mausta nuudelit makusi mukaan lorauksella soijaa ja/tai kalakastiketta!

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.