Kesäinen savulohisalaatti ja jyväsinappivinegretti

Kesäinen savulohisalaatti ja jyväsinappivinegretti


Kesän paras salaatti on simppeli ja samalla täynnä makuja - rapsakkuutta unohtamatta! Värikäs ja ravintorikas savulohisalaatti kruunataan maukkaimmalla kastikkeella: jyväsinappivinegretillä. Tee kastiketta samalla kertaa tuplasatsi ja säilytä jääkaapissa, sillä jäät varmasti koukkuun. 

Neljälle

Valmistusaika: noin 20 min

4 kananmunaa
1 nippu retiisijä
2 salaattia, esim. jää- ja romainesalaatti
noin 300 g savulohta
½ ruukku lehtipersiljaa

Jyväsinappivinegretti 
3 rkl öljyä
½ luomusitruuna
1 rkl jyväsinappia
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

TEE NÄIN:

  1. Keitä kananmunat melko kovaksi, noin 7—8 min. Viilennä kylmässä vedessä ja anna kuivua, niin kuori irtoaa helpommin. Leikkaa kuoritut kananmunat lohkoiksi.
  2. Valmista jyväsinappivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin yhteen. 
  3. Pese retiisit ja leikkaa halki tai ohuiksi siivuiksi. Huuhtele, valuta ja revi salaatit.
  4. Kokoa salaatti yhdelle isolle vadille tai annoksiksi. Asettele alimmaiseksi salaatti ja päälle retiisit. Riko savulohen rakennetta haarukalla ja laita salaattiin. Asettele päälle kananmunalohkoja. Valuta päälle kastike ja viimeistele lehtipersiljalla.

Vinkki! Paloittele salaatin joukkoon muutama keitetty uuden sadon peruna! 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.