Tillillä maustetut paistetut gnocchit sopivat mainiosti kotimaisen vaalean kalan lisukkeeksi perunoiden sijaan. Lisukkeeksi sekoitettava sitruunainen jogurttikastike antaa annokselle pirteän pisteen. Tämä kesäinen ateria valmistuu helposti ja nopeasti vaikka arki-illan aterialle - ja sopii hienosti myös kesäillalliselle vieraille tarjottavaksi.
Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min
noin 1 kg valmisgnoccheja
noin 600 g siikafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
noin 3 rkl öljyä tai voita paistamiseen
½ ruukku tilliä
2 avomaankurkkua
Jogurttikastike
noin 2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
2 dl jogurttia
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria
TEE NÄIN:
-
Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta lävikössä.
-
Valmista jogurttikastike. Pese sitruuna ja raasta kuorta noin 2 tl verran. Sekoita kulhossa jogurtti, sitruunan kuori, suola, sokeri ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
-
Poista kalafileistä ruodot tunnustelemalla fileen keskikohtaa niin, että löydät ruodot – ruodot ovat keskellä. Leikkaa veitsellä viilto molemmin puolin ruotojonoa ja poista viilloista muodostuva V:n muotoinen suikale. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla
-
Hienonna tilli.
-
Kuumenna paistinpannussa voi ja/tai öljyä ja paista kalafileitä muutama minuutti per puoli, kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Siirrä kypsät fileet pannulta.
-
Kuumenna paistinpannussa nokare voita tai tilkka öljyä ja paista gnoccheja muutaman minuutin ajan kuumalla lämmöllä välillä käännellen. Kääntele paistamisen lopuksi gnocchien joukkoon tilli.
-
Pese avomaankurkut ja leikkaa juustohöylällä ohuita pitkiä siivuja.
-
Tarjoa kalafileet gnocchien, jogurttikastikkeen ja kurkkusiivujen kanssa.
Jätä kommentti