Klassinen lasagne tuorepastasta & appelsiinisalaatti

Klassinen lasagne tuorepastasta & appelsiinisalaatti

Lasagne ja appelsiinisalaattia

Tämä mehevä klassinen lasagne valmistuu maukkaasta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja simppelisti syntyvästä juustokastikkeesta. Pehmeän tuloksen takaavat tuorepastalevyt eikä paistumistakaan tarvitse odotella kuin 20 minuuttia. Helppoa ja herkullista! 

Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 55 min

AINEKSET:

1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
noin 400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl (oliivi)öljyä
2 prk tomaattimurskaa + 2 dl vettä
2 tl hunajaa
1 rkl balsamicoa (tai ½ dl punaviiniä)
2 rkl liha- tai kasvisfondia (tai 1 kuutio)
2 tl timjamia tai oreganoa
noin 250 g tuorepastalevyjä

Juustokastike
2 palloa mozzarellaa
1 ½ dl kermaa + 1 ½  dl vettä
1 mm muskottia
⅓ tl suolaa & ⅓ tl mustapippuria

Salaatti
2-3 appelsiinia
1 salaatti
oliiviöljyä, balsamicoa & mustapippuria

 

TEE NÄIN:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi porkkana.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliha omassa rasvassaan eli kuivalla pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä hetkeksi lautaselle sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista sipuleita ja porkkanoita noin 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle jauheliha, tomaattimurska, vesi (tölkkien kautta huljutellen), hunaja, balsamico, fondi ja timjami. Hauduta noin 10 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen.
  5. Valmista juustokastike. Laita mozzarellat, kerma, vesi (purkin kautta) ja mausteet kapeaan sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Aja sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi.
  6. Kokoa lasagne vuokaan. Laita vuoan pohjalle noin ⅕ jauhelihakastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyjä, kolmannes juustokastikkeesta ja jauhelihakastikkeesta. Toista. Kerroksien määrään vaikuttaa uunivuoan laakeus, esim. 3 kerrosta pastalevyjä on oikein sopiva määrä. Säästä myös päällimmäisten pastalevyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua – hieman pidempi hetki, jos vain maltat.
  7. Lasagnen paistuessa valmista salaatti. Kuori ja paloittele appelsiini. Huuhtele ja revi salaatti. Laita salaatti, ja appelsiinit vadille ja valuta päälle öljyä sekä balsamicoa. Rouhi pinnalle hiukan mustapippuria.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.