Tuorehernekeitto

Tuorehernekeitto

Hernekeitto pakasteherneistä yrteillä ja parmesaanilla sekä laskiaispullia
Ihanan vihreä ja maultaan raikkaan pehmeä hernekeitto syntyy vaivattomasti pakasteherneistä. Viimeistele keittoannokset esimerkiksi yrteillä, höylätyllä parmesaanilla, krutongeilla tai paahdetuilla mantelilastuilla - näin simppeli annos on hetkessä ravintolatasoa! 

Neljälle
Valmistusaika: noin 20 min

AINEKSET:

1 sipuli
noin 400 g jauhoisia tai yleisperunoita
1 rkl öljyä
noin 1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio (tai -fondia)
400 g pakaste herneitä
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
ripaus valkopippuria tai ⅓ tl mustapippuria

½ ruukku persiljaa
rouhittua mustapippuria

TEE NÄIN:

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Pese, kuori ja paloittele perunat. 

  2. Kuumenna kattilassa öljy ja paista sipuleita koko ajan sekoitellen muutama minuutti.

  3. Lisää kattilaan perunat, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua, kunnes perunat ovat pehmenneet. Lisää herneet ja keitä muutama minuutti.

  4. Lisää kattilaan tuorejuusto ja pippuri ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  5. Tarjoile keitto hienonnetulla persiljalla ja rouhitulla mustapippurilla viimeisteltynä. Ja nauti jälkiruoaksi ja laskiaisen kunniaksi laskiaispullat!

Vinkki! Keittoannosten viimeistelyyn sopii persiljan ja pippurin lisäksi esim. lastuiksi höylätty parmesaani, pähkinät, krutongit tai paahdetut mantelilastut.

Vinkki! Vegaanisen version teet helposti vaihtamalla tuorejuuston kasviversioon. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.