Anton&Anton - Alusta alkaen vastuullinen

Anton & Anton alkoi pienestä ruokakaupasta Porvoossa vuonna 2008. Syntymämme jälkeen olemme kasvaneet ruokakaupasta yritykseksi, joka myy valmiita aterioita muiden kaupoissa ja valmistaa sopimusvalmistuksena asiakkaille asiakkaiden omien brändien tuotteita. Vastuullisuustyömme perustuu arvoihimme ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.  

Toimintaamme ohjaavat neljä tavoitetta: Paremmat raaka-aineet, Paikalliset kumppanuudet, Hyvinvoinnin lisääminen ja Jatkuva kehittäminen. Tutustu työhömme lukemalla lisää alta. 

Vuodesta 2022 alkaen olemme raportoineet vastuullisuustyöstämme osana Heino Group-konsernia.

Vastuullisuusraportit:

2022

2023

Paremmat raaka-aineet

Teemme vastuulliset valinnat puolestasi

Tavoitteemme on aina ollut se, että kun valitset Anton & Antonin tuotteen, se on parempi valinta kuin vaihtoehtoinen tuote. Pyrimme tekemään vastuullisia valintoja kaikilla rintamilla pakkausmateriaaleista kaloihin ja porkkanoihin.

Lue lisää

Paikalliset kumppanuudet

Lähempi on yleensä aina vastuullisempi

Anton&Antonilla raaka-aineet, pakkaukset, tuotantopanokset ja palvelut hankitaan aina mahdollisimman läheltä. Läheisyys auttaa toimitusketjun valvonnassa ja sen varmistamisessa, että omat toiveemme ja vaatimuksemme välittyvät kumppaneillemme. Suosimme suomalaista myös, koska voimme samalla tukea huoltovarmuutta, paikallista yrittäjyyttä ja elävää maaseutua.

Lue lisää

Hyvinvoinnin lisääminen

Hyvä ja kaunis ruoka parantavat hyvinvointia

Meidän näkemyksemme mukaan hyvinvointi on jotain aivan muuta kuin proteiinien tai kalorien vahtaamista. Se on uusista elämyksistä nauttimista, kauneutta, kulttuuria ja toki myös monipuolista ruokavaliota. Uskomme, että uudet maut, houkuttelevan näköiset annokset ja kiinnostavat tarinat saavat ihmiset laajentamaan ruokavaliotaan ja voimaan paremmin – kunhan ruoka on tehty kunnon raaka-aineista. 

Lue lisää

Jatkuva kehittäminen

Aina on varaa parantaa

Olemme moderni yritys, joka poimii uusia ajatuksia samalla innolla kuin uusia reseptejä. Meillä on ollut naisia puikoissa aina, joten luulisi, että tasa-arvo olisi meillä taputeltu jo kauan sitten, mutta silläkin rintamalla on tapahtunut ennustamattoman suuria asioita kuluneen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä keskitymme erityisesti tuotteidemme ja tuotantomme päästöjen vähentämiseen. Olemme aloittaneet myös luonnon monimuotoisuustyön sekä monimuotoisuustyön työyhteisössä.

Lue lisää

Jäsenyydet ja verkostot

Biocode Collective

UN Global Compact

FIBS ry

Ruokatieto yhdistys ry

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joihin sitoudumme: