Savulohikeitto paahdetulla parsalla

Savulohikeitto paahdetulla parsalla

Muutamalla aineksella ravintolatason ruokaa kotona! Tässä sinulle resepti, mikä jää varmasti luottoreseptiesi kansioon. Savulohikeitto paahdetulla parsalla ja perunoilla vie arjen uudelle tasolle. Paahtaminen antaa kasviksille upean maun ja erikseen annokseen kaadettava liemi takaa niille napakan rakenteen. Runsas tilli viimeistelee aterian. 

Neljälle

noin 750 g kiinteitä perunoita, esim. uuden sadon
2 tl öljyä
⅕ tl suolaa
1 nippu parsaa
6 dl vettä
2 dl kermaa + ½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
⅔ ruukku tilliä
noin 300 g lämminsavukirjolohta (suosittelemme Kalaonni Vanhan Liiton Lämminsavukirjolohta

 

TEE NÄIN:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese, halutessasi kuori ja leikkaa perunat pienehköiksi paloiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Kääntele joukkoon hiukan öljyä ja suolaa. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon liemikuutio sekä kerma (+ ½ dl vettä purkin kautta huljutellen), sekoita ja anna poreilla miedolla lämmöllä.
  4. Napsauta parsoista pois kuivahko kanta ja leikkaa varret muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Lisää uunipellille. Jatka paistamista vielä 5–10 min, kunnes perunat ovat pehmenneet.
  5. Hienonna tilli ja sekoita puolet kermaliemeen – säästä puolet annosten päälle.
  6. Annostele keittolautasille paahdettua parsaa sekä perunoita ja päälle kalaa. Kaada lautaselle lientä ja viimeistele tillillä.

    Vinkki! Paahtaminen antaa makua ja liemen kaataminen annokseen nostattaa arkiruoan uudelle tasolla! Voit kuitenkin valmistaa keiton nopeammin keittämällä perunat ja parsat liemessä. Lisää tällöin muutama desilitra vettä liemeen. 

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.