Rapeat kalatacot mangosalsalla

Rapeat kalatacot mangosalsalla

Tacot mangosalsalla ja paneroidulla kalalla, salaattia ja vihreää tacokastiketta

Kevättalven sesongissa on ihanan makea mango, mikä sopii makeiden ruokien lisäksi mainiosti myös etenkin tacojen sisään. Rapeat kalatacot vaativat hieman vaivaa, mutta ovat sen arvoisia maultaan. Vinkki! Oikaise ja paista itse paneroitujen kalapalojen sijaan täytteeksi kalapuikkoja. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min

AINEKSET:

noin 600 g vaaleaa kalafileetä, esim. turska tai kuha
¾ tl suolaa
1 kananmunaa + 2 rkl vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl panko- tai korppujauhoja
öljyä paistamiseen
½ luomulime

1 salaatti
1 pkt tortilloja
150 g ranskankermaa
valmista tacokastiketta, esim. Seksicon salsa verde kastiketta

Mangosalsa:
1-2 mangoa
1 ruukku korianteria
1–2 valkosipulinkynttä
½ luomulime

TEE NÄIN:

  1. Valmista ennen kalan paistamista mangosalsa. Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi. Hienonna puolet korianterista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mangot, korianteri ja valkosipuli kulhossa ja mausta ripauksella suolaa.
  2. Huuhtele, kuivaa ja suikaloi salaatti.
  3. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja. Riko toiselle kananmuna ja vatkaa rakenne rikki veden kanssa ja kolmannelle lautaselle panko- tai korppujauhot.
  4. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa ruodot. Ripota päälle suolaa ja leikkaa suunnilleen saman kokoisiksi annospaloiksi. Pyöritä palat vehnäjauhoissa, ravistele liiat jauhot pois ja nosta kananmunaseokseen. Valuta pois liika munaseos ja nosta pankojauhoihin. Taputtele ja painele pankojauhot kunnolla kiinni kalan pintaan.
  5. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia per puoli, tarkkaile kypsymistä ja laske tarvittaessa hiukan lämpöä. Nosta kypsät kalat talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Liika rasva imeytyy paperiin ja kala pysyy rapeana. Purista kalojen päälle limemehua.
  6. Lämmitä tortillat yksitellen kuivalla pannulla tai nopeasti uunissa yhdellä kertaa. Täytä tortillat ranskankermalla, mangosalsalla, salaatilla, kalapaloilla ja maun mukaan valmiilla tacokastikkeella.

Vinkki! Leikkaa mango pituussuunnassa molemmilta puolilta mahdollisimman läheltä kiveä. Saat aikaan kaksi ns. litteää venettä. Viillä veitsellä paloihin ristikko. Viillä vain hedelmälihaa, älä kuorta. Paina kuorta sisään, niin että kuutiot nousevat ylös ja esiin ja leikkaa ne irti. Kuori ja leikkaa vielä kiveen jäänyt hedelmäliha.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.