Tässä annoksessa pääosassa ovat kotimainen kuha ja rapeaksi paistettu salvia. Hienostunut salvia yhdessä kerman kanssa tuovat niin arkeen kuin viikonloppuun helposti juhlavan tunnun. Ja silti se on myös helppo valmistaa!
Neljälle
Valmistusaika: noin 45 minuuttia
AINEKSET:
noin 1 kg perunoita
noin 15 salvianlehteä
3 rkl öljyä
noin 600g kuhafileetä
1 rkl voita
1 tl suolaa
½ sitruuna
mustapippuria
Salviakastike
1 dl kylmää vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk ruokakermaa
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria
n. 1 rkl hienonnettua salviaa
TEE NÄIN:
- Pese perunat ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
- Valmista salviakastike. Laita kattilaan kylmä vesi ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi esim. vispilällä. Lisää kattilaan kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpö miedoksi ja keitä välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla salvialla. Maista ja lisää tarvittaessa lisää salviaa. Jätä miedolle lämmölle tekeytymään.
- Irrota salviasta noin 15 lehteä. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista salvianlehtiä öljyssä käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet ovat muuttuneet läpikuultaviksi ja tumman vihreiksi. Varo polttamasta lehtiä ruskeiksi. Nosta lehdet talouspaperin päälle valumaan.
Huom. älä putsaa pannua, vaan paista siinä kala! - Poista kalafileistä ruodot tunnustelemalla fileen keskikohtaa niin, että löydät ruodot - ruodot ovat keskellä. Leikkaa veitsellä viilto molemmin puolin ruotojonoa ja poista viilloista muodostuva V:n muotoinen suikale.
- Lisää pannulle voi. Mausta kuhafileet suolalla ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Mausta kuha sitruunan mehulla ja mustapippurilla.
- Tarjoa paistettu kuha perunoiden ja salviakastikkeen kanssa. Viimeistele annokset rapeilla salvian lehdillä.
Jätä kommentti