Kuhahampurilaiset

Kuhahampurilaiset


Viikon kala-ateria mietinnässä? Tee kotona ihania ja rapsakoita kalahampurilaisia! Simppelit klassiset täytteet ja rapeaksi paistettu kuhafilee - tai muu sesongin vaalea kala - hurmaa koko perheen. 

Neljälle

Valmistusaika: noin 25 min

noin 100 g cheddaria
2 tomaattia
1 salaatti
noin 600 g kuhafileetä
noin 1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
4 kpl hampurilaisbriocheja
1-2 dl majoneesia

Pikkelöity punasipuli
1 pieni punasipuli
3 rkl viinietikkaa (esim. valko-, omena-)
2 rkl vettä
1 rkl sokeria (tai hunajaa)
ripaus suolaa

TEE NÄIN:

  1. Valmista ensin pikkelöity punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa ohuiksi siivuiksi punasipuli. Sekoita esim. kannellisessa purkissa tai kulhossa viinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kääntele joukkoon sipulit. Jos käytät kannellista purkkia, laita sipulit purkkiin, kansi kiinni ja ravista. Jätä tekeytymään.

  2. Valmistele hampurilaisten täytteet. Höylää cheddarista siivuja, leikkaa tomaatti viipaleiksi, huuhtele ja kuivaa salaatti.

  3. Poista kuhasta tarvittaessa ruodot v-leikkauksella. Leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita lautasella jauhot, suola ja valkopippuri. Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy. Kääntele kuhafileet jauhoissa ja paista kullanruskeiksi – käytä keskilämpöä, paista muutama minuutti per puoli.

  4. Halkaise hampurilaisämpylät ja lämmitä leivänpaahtimessa, hetken uunissa tai paista leikkauspintaa hetki pannulla. Täytä sämpylät majoneesilla, salaatilla, tomaatilla, kuhalla, cheddarilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.