Kylmäsavulohitartar on helppo ja herkullinen pääsiäispöydän alkupala. Pienellä vaivalla näyttävän näköinen tartar saa koristeekseen keväisiä versoja, viiriäisen munia ja rapsakoita juuressipsejä.
Neljälle
Valmistusaika: noin 15 min
8-10 kpl viiriäisen munia
2 kevätsipulin vartta
200 g kylmäsavulohiseläkettä (Kalaonni) tai kylmäsavulohisiivuja
2-3 tl luomu sitruunan raastettua kuorta
1 dl majoneesia
versoja (esim. Mimis)
noin 30 g juuressipsejä
- Keitä ensin viiriäisen munat. Laita huoneenlämpöiset munat varovasti, esim. reikäkauhalla, kiehuvaan veteen ja keitä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä tai valuta vesi pois kattilasta. Anna kuivahtaa noin 5 minuuttia ja laita sitten hetkeksi astiaan, jossa kylmää vettä. Pidä vedessä kuorimiseen asti, sillä kuiva muna on vaikeampi kuoria.
Vinkki kuorimiseen: Kopauta pinta rikki ja rullaa munaa pöytää vasten. Tee reikä kalvoon ja saat vedettyä kuoret jämäkän kalvon mukana pois. - Hienonna kevätsipulin varret. Leikkaa pieniksi kuutioiksi lohiseläkkeet. Sekoita kevätsipulit ja lohiseläkekuutiot kulhossa.
- Raasta luomu sitruunan kuorta ja sekoita majoneesin joukkoon. Kääntele sitten majoneesi tartarin joukkoon.
- Kasaa neljälle lautaselle keoksi kylmäsavulohitartaria. Voit käyttää apuna pientä kippoa: täytä kippo ja kumoa lautaselle keoksi.
- Koristele tartarit asettelemalla päälle ja ympärille versoja sekä juuressipsejä. Halkaise kuoritut viiriäisen munat ja viimeistele niillä annos.
Vinkki! Voit koota tartarit valmiiksi jääkaappiin odottamaan ateriointia. Lisää kuitenkin versot ja sipsit annoksiin vasta juuri ennen tarjoilua.
Jätä kommentti