Kesäsesongin Green goddess -varhaiskaalisalaatti pursuaa vihervoimaa ja makuja! Tarjoa se rapeaksi paistetun tofun ja paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa ja yllätät epäilijänkin.
Ps. Sesongin yrteistä ja cashewpähkinöistä syntyvä ihana green goddess-kastike kruunaat muutkin salaatit, joten ota resepti talteen.
Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min
2 pkt marinoitua tofua, esim. Jalotofu
1 dl vettä
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
¾ tl suolaa
(1 tl sipuli ja/ tai -valkosipulijauhetta)
noin 2 dl panko- tai korppujauhoja
öljyä paistamiseen
noin 800 g varhaiskaalia
noin 30 g tuoretta pinaattia
1 dl cashewpähkinöitä
Green goddess -kastike
1 ruukku korianteria
noin 30 g pinaattia
1 ½ dl cashewpähkinöitä
1 lime
1 valkosipulinkynsi
⅓ tl suolaa
1 dl miedon makuista öljyä
TEE NÄIN:
- Leikkaa tofu ensin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kääri viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen sisälle ja jätä painon alle kuivumaan vähintään vartiksi. Sekoita sillä välin kulhossa yhteen vesi, vehnäjauho ja mausteet. Kaada panko-/korppujauhot toiseen astiaan.
- Valmista kastike. Laita kapeaan kulhoon tai tehosekoittimen kannuun korianteri, huuhdellut pinaatit, cashewpähkinät, limen puristettu mehu, kuorittu valkosipulinkynsi, suola ja öljy. Aja sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Suikaloi kaali. Huuhtele ja valuta pinaatti. Laita kaalit ja pinaatit kulhoon ja kääntele joukkoon kastike.
- Kuumenna paistinpannu ja paahda cashewpähkinöitä muutama minuutti koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Ripota pähkinät salaatin päälle.
- Leikkaa tofu viipaleet sormen paksuiksi tikuiksi ja dippaa vehnäjauhoseokseen ja pyöritä sitten panko-/korppujauhoissa. Paista rapeiksi ja kullanruskeiksi runsaassa öljyssä välillä käännellen noin 5 minuutin ajan. Nosta talouspaperilla hetkeksi valumaan ja tarjoa Green goddess -salaatin kanssa.
Jätä kommentti