Pistaaseilla ja jogurtilla kuorrutettua siikaa ja kaprisvinegretti

Pistaaseilla ja jogurtilla kuorrutettua siikaa ja kaprisvinegretti


Juhlava ja silti helposti valmistuva ateria pääsiäiseen syntyy parhaista raaka-aineista eli kotimaisesta siiasta ja sesongin parsasta! Pistaaseilla ja jogurtilla kuorrutettu siika valmistuu samalla uunipellillä parsojen kanssa ja kokonaisuuden kruunaa ihanan hapokas ja maukas kaprisvinegretti. Tarjoa lisukkeeksi esim. perunagratiinia.

Neljälle

Valmistusaika: noin 35 min

2 nippua parsaa
noin 1 rkl öljyä
ripaus suolaa

noin 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
150 g jogurttia (esim. kreikkalaista-, luonnon-)
noin 600 g kotimaista siikafileetä
¾ tl suolaa
1 luomusitruuna

​Kaprisvinegretti

3 rkl pieniä kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 dl miedon makuista oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria


Lisäksi esim. perunagratiinia

TEE NÄIN:

  1. Valmista ensin kaprisvinegretti. Hienonna kapriksia veitsellä hieman - jätä kuitenkin rouheaksi ja osa kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä tekeytymään.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Huuhtele parsat ja napsauta parsoista pois kuiva kantaosa. Levitä parsat leivinpaperoidulle uunipellille, valele tilkalla öljyä ja ripota pinnalle hiukan suolaa. 
  4. Rouhi pistaasit isolla terävällä veitsellä rouheeksi. Laita rouhe laakealle lautaselle. Levitä toiselle lautaselle jogurtti.
  5. Ripota siian päälle suola ja leikkaa annospaloiksi.
  6. Paahda parsoja uunissa noin 5 minuuttia ja nosta pelti uunista. Tee tilaa siikapaloille. 
  7. Kääntele kukin siikapala ensin jogurtissa, paina sitten toinen puoli pistaasirouheeseen. Aseta siikapala uunipellille pistaaseilla kuorrutettu pinta ylöspäin. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 8-10 minuuttia.
  8. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Laita kattaukseen tarjolle.
  9. Laita kaprisvinegretti tarjoiluastiaan, esimerkiksi pieneen kannuun. Sekoita kastiketta lusikalla ennen annokselle kaatamista. 
  10. Jaa paahdettua parsaa sekä siika-annospalat lautasille. Valuta päälle kapriskastiketta tai anna ruokailijoiden kaataa sitä itse. Suosittelemme kaatamaan kastiketta koko annokselle!

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.