Munakoisomustekalat ja feta-jogurtti

Munakoisomustekalat ja feta-jogurtti


Hauskat ja herkulliset munakoisosta valmistetut "mustekalat" nostattavat arki-illan aterian tai ilahduttavat ja yllättävät illallisvieraat. Meheväksi paistetut munakoisot tarjotaan ihanien ja simppelien feta-jogurtin ja kirsikkatomaatti-kikhernesalaatin kanssa. 

Neljälle

Valmistusaika: noin 45 min

1-2 valkosipulinkynttä
noin 3 rkl öljyä
2 munakoisoa
⅔ tl suolaa

Feta-jogurtti
½ ruukku tilliä 
150 g fetajuustoa
2 dl paksua jogurttia
½ tl mustapippuria

Kirsikkatomaatti-kikhernesalaatti
1 rs kirsikkatomaatteja
½ rs basilikaa
1 prk kikherneitä
noin 2 rkl luomusitruunan mehua
ripaus suolaa
½ tl sokeria

TEE NÄIN:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Huom. voit paistaa munakoisomustekalat myös esimerkiksi paistin- tai muurikkapannussa, välillä käännellen noin 15 min.)

  2. Kuori ja hienonna tai purista valkosipulit. Sekoita pienessä kipossa öljyn kanssa.

  3. Munakoison leikkaaminen (ks. video Anton&Antonin instagramista): Halkaise pitkittäin munakoiso. Laita puolikas munakoiso leikkauspinta alaspäin leikkuulaudalle ja tee leikkuulaudan suuntainen poikittainen viilto munakoison navasta kantaan (kohta, josta munakoiso kasvaa pensaassa) kohti, noin 1 cm leikkuulaudasta. Leikkaaminen tapahtuu siis veitsi lappeellaan. Älä leikkaa munakoisoa kahteen osaan, vaan lopeta leikkausviilto ennen kantaa. Leikkaa vielä 4-5 viiltoa pitkittäin kannasta navan suuntaan. Näin saat munakoisoon aikaan “mustekalan” lonkerot.

  4. Laita munakoisot leivinpaperoidulle uunipellille ja valele noin puolella valkosipuliöljyn määrästä - myös “lonkeroiden” välit. Paista uunissa noin 10 minuuttia ja valele lopulla öljyllä. Ripottele päälle suola. Jatka paistamista  noin 15 minuuttia. Laita uunin grillivastukset päälle ja paista vielä muutama minuutti.

  5. Munakoisojen paistuessa valmista feta-jogurtti ja salaatti. Hienonna tilli ja murusta feta ja sekoita kulhossa jogurtin kanssa. Mausta mustapippurilla.

  6. Halkaise tai kuutioi kirsikkatomaatit. Hienonna basilika. Valuta kikherneet. Sekoita yhteen omassa kulhossaan ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.

  7. Levitä annoslautasille feta-jogurttia, aseta päälle munakoiso ja ripota hiukan suolaa ja mustapippuria pinnalle. Tarjoa kirsikkatomaatti-kikhernesalaatin kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.