Kuhanyytit tomaateilla ja kevätsipulilla

Kuhanyytit tomaateilla ja kevätsipulilla

Helppo ja niin herkullinen tapa valmistaa kalaa on kääriä kalapalat mausteiden ja kirsikkatomaattien kanssa paperinyyttiin. Kypsensit kalanyytit sitten uunissa tai grillissä, lopputulos on varmasti mehevä eikä kuivumisesta ole pelkoa.
Tarjoa kuhanyytit esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. 

Neljälle

Valmistusaika: noin 35 min

1 kg perunoita
nokare voita

4-6 arkkia leivinpaperia

noin 600 g kuhafileetä 
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3–4 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
3–4 vartta kevätsipulia
noin 2 rkl (oliivi)öljyä

TEE NÄIN:

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä perunoiden koosta riippuen 10–15 minuuttia. Mausta keitetyt perunat nokareella voita.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huom! Halutessasi voit kypsentää nyytit myös grillissä. Laita siis grilli päälle. 
  3. Taita leivinpaperi kaksin kerroin. Leikkaa kuhasta annospaloja, noin 150 g/pala. Aseta pala leivinpaperiarkille ja ripota päälle suolaa ja mustapippuria.
  4. Kuori ja leikkaa muutamaan osaan valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulin varret. Laita valkosipulia, muutama kirsikkatomaatti sekä kevätsipulia kalojen joukkoon. Lorauta päälle hiukan öljyä ja taittele leivinpaperit nyyteiksi.
  5. Paista uunissa noin 12–15 minuuttia. Nosta uunista, avaa varovasti ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. 

 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.