Paremmat raaka-aineet

Teemme vastuulliset valinnat puolestasi​

​Tavoitteemme on aina ollut se, että kun valitset Anton & Antonin tuotteen, se on ainakin vähän parempi valinta kuin vaihtoehtoinen tuote. Pyrimme vastuullisuuteen kaikilla rintamilla pakkausmateriaaleista kaloihin ja porkkanoihin.

Tarkoin valitut tuottajat

Näin toimimme nyt: Tuoreet kalat, lihat, kanat ja kasvikset tulevat meille tarkoin valituilta tuottajilta. Esimerkiksi Kuorttisen tilalta tulevia A&A:n omia luomumunia olemme myyneet jo vuosikausia. Suosimme kotimaisia tuottajia ja luomua erityisesti eläinperäisissä raaka-aineissa.

Näin toimimme jatkossa: Kasvatamme mahdollisuuksien mukaan luomun osuutta lihassa. Kasvatamme kotimaisuusastetta valmisruuissa.

Ekologisemmat pakkaukset

Näin toimimme nyt: Olemme ottaneet ensimmäisten joukossa käyttöön mm. maissista valmistetut läpinäkyvät biohajoavat salaattikipot. Olemme korvanneet muovia kartongilla ottamalla käyttöön kartonkipakkaukset osaan valmisruokia. Suosimme sertifioituja papereita ja kartonkeja.

Näin toimimme jatkossa: Vuoden 2023 aikana vähennämme verkkokaupan toimituksissa käytettäviä pakkausmateriaaleja.

Enemmän sesonkiruokaa

Näin toimimme nyt: Sesonkiruoka vähentää säilyttämisen ja kuljettamisen tarvetta. Niinpä olemme laatineet sekä valmisaterioiden että ruokakassien reseptit aina sesonkeja hyödyntäen. Olemme myös kampanjoineet sen puolesta, että lokakuu olisi riistakuu eli eettisin lihakuu.

Näin toimimme jatkossa: Viestimme satokausista, jotta asiakkaat osaavat valita paremmin juuri sen, mikä on sesongissa.

Elävämmät vedet

Näin toimimme nyt: Kalastukseen ja merten hyvinvointiin liittyy moniulotteisia ongelmia. Kun valitsemme kalat oikein, voidaan hillitä maailman merien ylikalastusta ja kuljetuksen päästöjä sekä poistaa ravinteita vesistä. Olemme tuoneet ensimmäisenä Ruokakasseihin mm. kotimaista haukea, Itämeren ahventa, järvikuhaa, Järkisärkeä ja Saimaan Tuoretta. Haukipihvi on ollut valmisateria-menúmme kestosuosikki.

Näin toimimme jatkossa: Kasvatamme vastuullisen villikalan ja kotimaisen kalan osuutta niin ruokakasseissa kuin valmisruuissa. Teemme yhteistyötä yhteistyökumppaniemme kanssa vastuullisten kalatuotteiden kehittämiseksi.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joihin sitoudumme:

Tuemme kestävien tuotanto- ja kulutustapojen noudattamista mm. tekemällä kestävämpiä raaka-ainevalintoja asiakkaidemme puolesta, pakkaamalla tuotteemme ympäristölle ystävällisempiin pakkauksiin ja pienentämällä hävikkiä sekä omassa tuotannossa että asiakkaidemme kotona.

Tuemme vesistöjen ekosysteemejä valitsemalla kalat WWF:n vihreältä listalta, suosimalla kotimaista, vastuullisesti kalastettua villikalaa aina kun se on mahdollista, taistelemalla ilmastonmuutosta vastaan ja tukemalla kestävämpää maataloutta.

Suojelemme maaekosysteemejä ja niiden kestävää käyttöä suosimalla kestävää maataloutta ja välttämällä esimerkiksi palmuöljyn käyttöä.