Paremmat raaka-aineet

Teemme vastuulliset valinnat puolestasi​

​Pyrkimyksemme on aina ollut se, että kun valitset Anton & Antonin tuotteen, se on ainakin vähän parempi valinta kuin vaihtoehtoinen tuote. Pyrimme vastuullisuuteen kaikilla rintamilla pakkausmateriaaleista kaloihin ja porkkanoihin. Kerromme myös selkeästi, mitä ruokamme sisältävät – myös silloin kun ruokalaji on Suomessa aivan uusi. 

Vastuulliset tuottajat

Näin toimimme nyt: Kaikki tuoreet kalat, lihat, kanat ja kasvikset tulevat meille aina omissa tuoteryhmissään vastuullisimmilta tuottajilta. Esimerkiksi Kuorttisen tilalta tulevia A&A:n omia luomumunia olemme myyneet jo vuosikausia. Luomukanaa ei ikävä kyllä ole vielä tarpeeksi suuressa mittakaavassa saatavilla valmisaterioihin, mutta A&A Ruokakassi on ainoa ruokakassitoimija, joka käyttää sitä jo. 

Tähän pyrimme jatkossa: Kasvatamme luomun osuutta lihassa. Myös luomukanan osuutta kasvatetaan, tosin tarjonnan ehdoilla. Suunnittelemme oman auditoinnin kehittämistä.

Ekologisemmat pakkaukset

Näin toimimme nyt: Olemme ottaneet ensimmäisten joukossa käyttöön mm. maissista valmistetut läpinäkyvät biohajoavat salaattikipot. Juuri nyt kasvatamme kotimaisen kartongin osuutta ja korvaamme muovia kartongilla. Suosimme sertifioituja papereita ja kartonkeja.

Tähän pyrimme jatkossa: Kasvatamme kierrätettävyyden osuutta ja siirrymme vuoden 2022 aikana valmisruokien pakkauksissa kotimaiseen kartonkiin. Näin vähennämme muovin määrää pakkauksissamme arviolta 5500 kg, mikä vastaa 63 % kaikesta käyttämästämme muovista.

Enemmän sesonkiruokaa

Näin toimimme nyt: Sesonkiruoka vähentää säilyttämisen ja kuljettamisen tarvetta. Niinpä olemme laatineet sekä valmisaterioiden että ruokakassien reseptit aina sesonkeja hyödyntäen. Olemme myös kampanjoineet sen puolesta, että lokakuu olisi riistakuu eli eettisin lihakuu.

Tähän pyrimme jatkossa: Viestimme aiempaa enemmän satokausista, jotta asiakkaat osaavat valita paremmin juuri sen, mikä on sesongissa.

Turhuuksien välttäminen

Näin toimimme nyt: Olemme aina välttäneet geenimuunneltuja tuotteita ja turhia lisäaineita. Omissa tuotteissamme on 0 % palmuöljyä. Käyttämämme tuore liha ja kana ovat jo nyt täysin antibiootittomia.

Tähän pyrimme jatkossa: Etsimme ja tarjoamme parempia vaihtoehtoja ei-tuoreeseen. Ei-tuoreella tarkoitamme esimerkiksi makkaroita ja muita muiden valmistamia ruokia, joita me myymme. Eli pyrimme vaihtamaan pois ne tuotteet, joissa on esim. palmuöljyä – paitsi jos kyseessä on hyvin pieni mutta oleellinen juttu kuten Frangipaninkakun pupukoriste.

Elävämmät vedet

Näin toimimme nyt: Kalastukseen ja merten hyvinvointiin liittyy moniulotteisia ongelmia. Esimerkiksi Itämeren yksi suuri uhka on ilmastonmuutos. Kun valitsemme kalat oikein, voidaan hillitä maailman merien ylikalastusta ja kuljetuksen päästöjä sekä poistaa ravinteita vesistä. Olemme tuoneet ensimmäisenä Ruokakasseihin mm. kotimaista haukea, Itämeren ahventa, järvikuhaa, Järkisärkeä ja Saimaan Tuoretta. Haukipihvi on ollut valmisateria-menúmme kestosuosikki.

Tähän pyrimme jatkossa: Vuonna 2021 yli puolet* ostamastamme kalasta oli kotimaista, ja tästä noin puolet vastuullista villikalaa. Vuoden 2022 aikana pyrimme kasvattamaan vastuullisen villikalan ja kotimaisen kalan osuutta entisestään. 

* euroissa mitattuna

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joihin pyrimme

Tavoite 12

Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys.​

Tuemme kestävien tuotanto- ja kulutustapojen noudattamista mm. tekemällä kestävämpiä raaka-ainevalintoja asiakkaidemme puolesta, pakkaamalla tuotteemme ympäristölle ystävällisempiin pakkauksiin ja pienentämällä hävikkiä sekä omassa tuotannossa että asiakkaidemme kotona.

Tavoite 14

Säilyttää meret ja merten tarjoamat luonnonvarat sekä edistää niiden kestävää käyttöä.

Tuemme vesistöjen ekosysteemejä valitsemalla kalat aina WWF:n vihreältä listalta, suosimalla kotimaista, vastuullisesti kalastettua villikalaa aina kun se on mahdollista, taistelemalla ilmastonmuutosta vastaan ja tukemalla kestävämpää maataloutta.

Tavoite 15

Suojella maaekosysteemejä, palauttaa niitä ennalleen ja edistää niiden kestävää käyttöä; edistää metsien kestävää käyttöä; taistella aavikoitumista vastaan; pysäyttää maaperän köyhtyminen ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen.

Suojelemme maaekosysteemejä ja niiden kestävää käyttöä suosimalla kestävää maataloutta ja välttämällä esimerkiksi palmuöljyn käyttöä.