Paikalliset kumppanuudet

Lähempi on yleensä aina vastuullisempi​

Meillä Suomessa moni ruoantuotantoon liittyvä asia on ollut pitkään edellä muita: hygienia, eläinten kohtelu, ympäristöasiat jne. Läheisyys auttaa toimitusketjun valvonnassa ja omien toiveidemme ja vaatimustemme välittämisessä kumppaneillemme. Suosimme suomalaista myös, koska voimme samalla tukea huoltovarmuutta, paikallista yrittäjyyttä ja elävää maaseutua.

Suomalaisten pienyrittäjien suosiminen

Näin toimimme nyt: Kun suosimme suomalaista maanviljelijää, sillä on suora vaikutus Suomen talouteen ja huoltovarmuuteen. Maataloustuottajat puolestaan tarvitsevat suomalaisia pieniä elintarvikevalmistajia, kuten pitkäaikainen kumppanimme Hyvämäen Mehustamo Ruotsinkylässä.​ Liityimme vuonna 2022 kotimaista elintarviketuotantoa tukevan Ruokatieto-yhdistyksen jäseneksi.

Näin toimimme jatkossa: Kasvatamme raaka-aineiden kotimaisuusastetta ja haemme osalle valmisruoistamme Hyvää Suomesta-merkkiä. Kannustamme pientuottajia toimimaan linjaustemme mukaisesti sekä ilmaston että tuotantotapojen osalta.

Eläinten hyvinvointi

Näin toimimme nyt: Suomessa kaikki on hyvin valvottua, myös kasvatuseläinten hyvinvointi. Lyhyemmät kuljetusmatkat ovat sekä ilmaston että eläinten kannalta parempi asia. Suosimme kotimaista ja luomua erityisesti eläinperäisissä tuotteissa. Käyttämämme liha ja kala on antibiootitonta.

Näin toimimme jatkossa: Suosimme jatkossakin kotimaista ja luomua eläinperäisissä tuotteissa.  

Luotettava toimintatapa

Näin toimimme nyt: Pyrimme kaikkien osapuolten kannalta kannattavaan liiketoimintaan. Noudatamme hyvää kauppatapaa emmekä laiminlyö velvoitteitamme. Viestimme ennakkoon tulevista tilauksista ja pidämme kiinni sovitusta.

Näin toimimme jatkossa: Tiivistämme yhteistyötä tärkeimpien tavarantoimittajiemme kanssa laatimalla esimerkiksi tarkempia ennusteita.