Vegebolognese linsseillä

Vegebolognese linsseillä

vegebolognese linsseistä, pastaa ja oreganoa

Vegebolognesen valmistus on helppoa ja edullista - eli se on mitä parhainta arkiruokaa! Se hautuu maukkaaksi melkein itsestään. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 30 minuuttia

AINEKSET:

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl juustokuminaa
2 tl sokeria tai hunajaa
2 tl balsamicoa
2 porkkanaa
1 pkt (noin 350 g) kypsiä linssejä
1 tl mustapippuria
(suolaa)
1 tl oreganoa tai timjamia

400-500 g pastaa
basilikaa tai oreganoa

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita noin minuutti.

2. Lisää tomaattisäilykkeet, vesi (huuhtele vedellä säilykepurkkeihin jäänyt tomaatti, niin saat kaiken tomaatin käyttöön), suola, sokeri ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi, laske hieman lämpöä ja keitä noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raaste ja valutetut linssit kattilaan ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

4. Keitä bolognesen kypsyessä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. 

5. Mausta bolognese mustapippurilla (ja tarvittaessa suolalla) sekä oreganolla tai timjamilla.

6. Suikaloi kaali ja laita kulhoon. Lorauta joukkoon öljyä ja balsamicoa makusi mukaan. Kääntele joukkoon auringonkukan versoja.

7. Tarjoa vegebolognese pastan kanssa. 

Vinkki! Voit käyttää reseptiin myös kuivia linssejä. Lisää ne kastikkeeseen samaan aikaan tomaattimurskan kanssa. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jos kastike tiivistyy liikaa. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.