Tuoremakkara-tomaattipasta

Tuoremakkara-tomaattipasta

Pastaa tuoremakkara-tomaattikastikkeella, parmesaania ja oreganoa
Tuoremakkara-tomaattipasta on varmasti maukas ja yksinkertainen valmistaa. Maukkaan makkaran ja makean hapokkaan tomaatin yhdistelmä vie kielen ja mielen Italiaan, joten nauti matkasta ja sytytä tunnelmaa luova kynttilä arkiruokapöytään.

Neljälle
Valmistusaika: noin 30 minuuttia

AINEKSET:

1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 rkl öljyä
noin 400 g tuoremakkaraa, esim. Feri’s Italian salsiccia
1 prk tomaattimurskaa + 2 dl vettä
1 tl sokeria tai 2 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
⅓ tl suolaa
tuoretta oreganoa

parmesaania
noin 400-500 g pastaa 

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese hyvin ja kuutioi sellerin varret.

2. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja purista makkaran kuoresta pieniä paloja pannulle. Voit myös leikata makkaran noin 1–2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Paista makkaroita muutaman minuutin ajan välillä käännellen.

3. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä sekä sipulit ja sellerit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Kaada pannulle tomaattimurska sekä vesi (tölkin kautta huljutellen). Lisää joukkoon sokeri, mustapippuri ja suola. Anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

4. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Ennen valuttamista ota talteen noin 1 dl pastan keitinvettä ja sekoita se kastikkeen joukkoon.

5. Hienonna oreganoa noin 2 rkl  ja sekoita kastikkeeseen. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

6. Kääntele kypsä ja valutettu pasta tuoremakkara-tomaattikastikkeen ja raastetun parmesaanin kanssa. Viimeistele oreganon lehdillä.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.