Tässä reseptissä yhdistyvät rapeus, pehmeys ja maukkaus! Paneroidulla tofulla ja värikkäillä kasviksilla täytetyt tortillat on aivan ihana herkkuruoka arkeen tai juhlailtaan.
Neljälle
Valmistusaika: noin 35 minuuttia
AINEKSET:
Paneroitu luomutofu
noin 600 g tiivistä marinoitua tofua (esim. jalotofu)
1 kananmuna + 2 rkl vettä
noin dl pankojauhoja
noin 3-4 rkl öljyä
Punakaalisalaatti
noin 300 g punakaalia
1 ruukku korianteria
1 luomu lime
1 rkl öljyä
¼ tl suolaa
2–3 tl hunajaa tai 2 tl sokeria
1-2 avokadoja
1 punainen chili
1 pkt tortilloja
noin 2 dl majoneesia tai ranskankermaa
TEE NÄIN:
1. Leikkaa tofu poikittain kuudeksi suunnilleen yhtä paksuksi siivuksi. Kuivaa siivuja talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen ja painon (esim. leikkuulauta) alla.
2. Valmistele tofujen kuivuessa muut. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi vihannesmandoliinilla, juustohöylällä tai isolla veitsellä tai raasta raastimen karkealla terällä. Hienonna korianterin varret (säästä lehdet). Pese ja raasta limen kuori. Sekoita kulhon pohjalla öljy, suola, hunaja/sokeri ja raastettu limen kuori. Laita kaalit ja hienonnettu korianteri kulhoon ja kääntele.
3. Leikkaa avokadot siivuiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lime lohkoiksi.
4. Leikkaa tofusiivut pitkittäin kahteen osaan. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja vatkaa esim. haarukalla joukkoon vesi. Laita toiselle lautaselle pankojauhoja. Pyöritä tofut ensin kananmunassa ja sitten pankojauhoissa. Paista tofuja paistinpannulla öljyssä muutama minuutti per puoli. Nosta hetkeksi talouspaperille valumaan.
5. Lämmitä tortillat kerralla uunissa (nopea lämmitys riittää) tai yksitellen kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
6. Kata punakaalisalaatti, avokadot, majoneesi tai ranskankerma, lohkottu lime, korianterin lehdet ja chili sekä tofut omiin astioihinsa ja anna aterioivien täyttää itse omat tortillansa.
Jätä kommentti