Tämä helppo ja vaivaton teriyaki-kastike sopii mainiosti yhteen kanan, kalan, lihan ja kasvisten kanssa. Teriyakia kannattaa kokeilla myös grilliruoan kanssa. Sitä voi surutta kaataa (melkein) minkä tahansa ruoan päälle ja lopputulos on herkullinen. Ainakin jos pitää teriyaki-kastikkeesta.
Ainekset:
1 dl soijakastiketta
0,5 dl tummaa ruokosokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl Mirin-riisiviiniä
0,5 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon, mutta siinä ajassa kastiketta on helposti sujahtanut jo usean ruoan piristeeksi ja ilmatiivis rasia huutaakin tyhjyyttään. Onneksi aina voi tehdä lisää.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista