Teriyaki-kastike

Teriyaki-kastike

Tämä helppo ja vaivaton teriyaki-kastike sopii mainiosti yhteen kanan, kalan, lihan ja kasvisten kanssa. Teriyakia kannattaa kokeilla myös grilliruoan kanssa. Sitä voi surutta kaataa (melkein) minkä tahansa ruoan päälle ja lopputulos on herkullinen. Ainakin jos pitää teriyaki-kastikkeesta.

Ainekset:

1dl soijakastiketta

0,5dl tummaa ruokosokeria

2tl jauhettua inkivääriä

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

2rkl seesamiöljyä

4rkl Mirin-riisiviiniä

0,5dl vettä

2tl maissitärkkelystä

Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon, mutta siinä ajassa kastiketta on helposti sujahtanut jo usean ruoan piristeeksi ja ilmatiivis rasia huutaakin tyhjyyttään. Onneksi aina voi tehdä lisää.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua