Savutofukäristys kaurakermalla

Savutofukäristys kaurakermalla

Tofua kaurakermakastikkeessa, krossattua perunaa, varsiparsakaalia ja puolukkasurvosta
Tämä kaurakermainen savutofukäristys maustetaan ripauksella maustepippuria ja nokareella sinappia ja maku vie mummolaan! Vegaanisen herkun lisukkeeksi sopii paahdettu varsiparsakaali, krossattu peruna ja puolukkasurvos.

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

2 pkt kylmäsavutofua
2–3 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk kaurakermaa + 1 dl vettä
½ rkl soijaa tai ½ tl suolaa
1 tl sinappia
⅓ tl jauhettua maustepippuria
½ tl mustapippuria
2–3 laakerinlehteä

Krossattu peruna
noin 1 kg perunoita
noin 1 tl suolaa
noin 50 g margariinia tai voita

Lisäksi
1 pkt varsiparsakaalia
puolukkasurvosta tai puolukoita

TEE NÄIN:

1. Leikkaa tofut noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut leikkuulaudalle ja aseta päälle talouspaperia tai puhdas keittiöliina sekä paino. Näin tofusta irtoaa ylimääräinen neste.

2. Kuori perunat ja laita kiehumaan suolalla maustettuun vähään veteen. Keitä kannen alla kypsäksi.

3. Leikkaa tofut suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

4.  Kuumenna paistinpannu ja paista tofuja kuivalla pannulla noin 5 minuutin ajan, välillä käännellen, kunnes pinnat ovat saaneet väriä. Lisää öljy ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Paista parissa erässä, jos tofut eivät mahdu kerralla pannulle. Siirrä tofut pannulta lautaselle odottamaan.

5. Kuumenna pannussa hiukan lisää öljyä ja paista sipuleita ja valkosipuleita koko ajan sekoitellen noin minuutin ajan. Ripota sipuleiden päälle vehnäjauhot ja paista vielä noin minuutti. Lisää pannulle tofut, kaurakerma ja vettä kermapurkin kautta huljutellen. Mausta soijalla tai suolalla, sinapilla, maustepippurilla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa, suolaa tai pippureita.

6. Kypsennä varsiparsakaalit perunoiden päällä lävikössä, paistinpannulla tai kattilassa pienessä määrässä vettä.

7. Kun perunat ovat kypsiä, valuta pois vesi ja murskaa perunoita esim. haarukalla rouheaksi murskaksi. Sekoita joukkoon margariini tai voi.

8. Tarjoa kermainen savutofukäristys murskatun perunan, varsiparsakaalin ja  puolukkasurvoksen tai puolukoiden kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.