Ruotsalaiset lihapyörykät & ruskea kastike

Ruotsalaiset lihapyörykät & ruskea kastike

lihapyörykät, perunoita, ruskea kastike ja puolukkaa
Ruotsalaisten klassisten lihapullien salaisuus on kuuma uuni ja uunipelti sekä sokeri lihapullataikinassa. Kokeile ja ihastu - ja teet näitä varmasti jatkossakin. Vinkki! Nämä pyörykät sopivat ihanasti myös kylminä cocktail-paloina.

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

noin 1 kg  perunoita

1 pieni sipuli
½ rkl öljyä tai voita
½ dl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
1 ¼ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria (jauhettua tai rouhittua)
noin 600 g naudan jauhelihaa

Ruskea kastike
4 dl vettä
½ rkl lihafondia tai ½ liemikuutio
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippuria
(1 tl soijaa)
(2 laakerinlehteä)

Lisäksi
puolukoita tai puolukkasurvosta
½ ruukku lehtipersiljaa

TEE NÄIN:

1. Pese perunat ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä napakan kypsiksi.

2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannussa öljy tai voi ja paista sipuleita noin 5 minuutin ajan sekoitellen. Sipulien paistuessa, sekoita korppujauhot, kerma, suola, sokeri ja valkopippuri kulhossa. Sekoita joukkoon jauheliha ja sipulit. Vaivaa hiukan käsin ja pyöritä leivinpaperin päälle noin 24 pientä pyörykkää. Nosta kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi ja pyörykät varovasti pellille. Paista noin 12 minuuttia.

4. Pyöryköiden paistuessa valmista kastike. Yhdistä esim. mittakannussa vesi, fondi ja kerma. Kuumenna rasva kattilassa tai valurautapannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita vispilällä joukkoon jauhot. Anna ruskistua kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Lisää puolet nesteestä. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Lisää loppu neste ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja halutessasi soijalla ja laakerinlehdillä ja anna hetken tekeytyä.

5. Tarjoa lihapyörykät perunoiden, kermaisen ruskean kastikkeen ja puolukoiden tai puolukkasurvoksen kanssa. Viimeistele annokset lehtipersiljalla.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.