Runebergintortut

Runebergintortut

Runebergintortut muffinivuoissa
Nämä herkulliset ja helpot  runebergintortut ovat meheviä ja muutaman päivän säilyttämisen jälkeen aina vain parempia. Torttuihin sujahtaa mukavasti joulusta jääneet piparit tai mantelilastut - siis hävikkiherkkua parhaimmillaan.
Tällä reseptillä torttuja on helppo tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa. Lisäksi nämä vegaaniset runebergintortut onnistuvat hyvin myös gluteenittomina, vaihda vain jauhot ja piparit gluteenittomiin. 

10-12 kpl 
Valmistusaika: noin 50 minuuttia, aktiivista noin 25 min 

AINEKSET:

1 ½ dl öljyä
1 dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl soijajogurttia (tai omenasosetta) 
½ tl karvasmanteliaromia – voi jättää pois tai korvata esim. rommiaromilla
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl rouhittuja piparkakkuja eli noin 10 kpl (tai 1 dl mantelirouhetta + 1 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus
1 ½ dl vadelmahilloa
3-4 tl vettä
noin 1 dl tomusokeria

 

TEE NÄIN:

  1. Laita uuni kuumenemaan 190 (kiertoilma 165) asteeseen. 
  2. Sekoita öljy, sokeri, siirappi, soijajogurtti, karvasmanteliaromi ja suola.
  3. Rouhi piparkakut karkeaksi muruksi esim. isolla veitsellä. Lisää piparimuru, vehnäjauhot, kardemumma ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  5. Anna torttujen jäähtyä 10 minuuttia.
  6. Laita kullekin tortulle noin 1 rkl vadelmahilloa. Voit myös leikata torttujen keskelle veitsellä pienet kolot ja täytä kolot vadelmahillolla.
  7. Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.