Nämä herkulliset ja helpot runebergintortut ovat meheviä ja muutaman päivän säilyttämisen jälkeen aina vain parempia. Torttuihin sujahtaa mukavasti joulusta jääneet piparit tai mantelilastut - siis hävikkiherkkua parhaimmillaan.
Tällä reseptillä torttuja on helppo tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa. Lisäksi nämä vegaaniset runebergintortut onnistuvat hyvin myös gluteenittomina, vaihda vain jauhot ja piparit gluteenittomiin.
10-12 kpl
Valmistusaika: noin 50 minuuttia, aktiivista noin 25 min
AINEKSET:
1 ½ dl öljyä
1 dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl soijajogurttia (tai omenasosetta)
½ tl karvasmanteliaromia – voi jättää pois tai korvata esim. rommiaromilla
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl rouhittuja piparkakkuja eli noin 10 kpl (tai 1 dl mantelirouhetta + 1 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1 ½ dl vadelmahilloa
3-4 tl vettä
noin 1 dl tomusokeria
TEE NÄIN:
- Laita uuni kuumenemaan 190 (kiertoilma 165) asteeseen.
- Sekoita öljy, sokeri, siirappi, soijajogurtti, karvasmanteliaromi ja suola.
-
Rouhi piparkakut karkeaksi muruksi esim. isolla veitsellä. Lisää piparimuru, vehnäjauhot, kardemumma ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin.
-
Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
-
Anna torttujen jäähtyä 10 minuuttia.
-
Laita kullekin tortulle noin 1 rkl vadelmahilloa. Voit myös leikata torttujen keskelle veitsellä pienet kolot ja täytä kolot vadelmahillolla.
- Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.
Jätä kommentti