Riistapata kanttarelleilla

Riistapata kanttarelleilla

Syksyn riista ja juuressato muhivat yhdessä maukkaaksi padassa. Lopuksi pata kruunataan paistetuilla sienillä sekä pihlajanmarjahyytelöllä. 


Valmistusaika: noin 55 minuuttia

AINEKSET:

800 g hirvi- tai peurapaistia
3-4 sipulia
2 isoa porkkanaa
½ pienestä lantusta
½ pienestä selleristä ja palsternakasta
3–4 dl punaviiniä
½ dl riistafondia
1 rkl soijakastiketta
2 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria, kokonaisia tai karkeasti jauhettuna
2 kpl laakerinlehtiä
noin 3 dl vettä

Suurusta maissijauhoilla, jos haluat sakeamman koostumuksen

Laita alla olevat lisukkeet pataan hetki ennen tarjoilua:
voissa paistettuja kantarelleja (tai muita sieniä)
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä
persiljaa

TEE NÄIN:

  1. Puhdista liha huolella ja pilko sopivan kokoisiin paloihin, ruskista ne kauniisti paistinpannulla voissa. Tee samoin sipulin ja juuresten kanssa ja kuullota hetki voissa.
  2. Lisää kaikki pataan, lisää punaviini ja anna imeytyä lihaan hetki. Lisää fondi, soija ja kaikki mausteet. Lisää hieman vettä ja tarkista maku.
  3. Laita kansi päälle ja anna muhia: aika riippuu siitä, onko liha vasikkaa tai täysikasvuista. Tarkista kypsyys kokeilemalla lihapalaa.
  4. Padan hautuessa, paista kanttarellit paistinpannussa voissa.
  5. Kun pata on valmis, voit halutessa suurustaa padan. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan. Hetkeä ennen tarjoilua, lisää voissa paistetut kantarellit, pihlajanmarjahyytelö ja persilja.

 

Pata on hieman suuritöinen, mutta vaivan arvoinen valmiina! Juomasuosituksena on vahva ja täyteläinen punaviini.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.