Uunissa paistetut muikut ovat näppärät ja käryttömät valmistaa. Katso myös vinkkimme ruodottomiin muikkuihin. Rapeat rukiiset muikut maistuvat sitruunaisen perunamuusin ja tilliöljyn kanssa. Klassikkoherkku kotimaisesta, kestävästä kalasta - ja yllättää helpolla valmistuksellaan!
Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia
AINEKSET:
Sitruunainen perunamuusi
1 kg jauhoisia perunoita
1 tl suolaa
nokare voita tai margariinia
2-3 tl luomusitruunan raastettua kuorta
½ tl mustapippuria
Uunimuikut
3 dl ruis- (tai vehnäjauhoja)
½ dl korppujauhoja
1 ¾ tl suolaa & ¼ tl valkopippuria
2 rkl voita tai margariinia + 3 rkl öljyä
noin 500 g perattuja muikkuja
Tilliöljy
⅔ ruukku tilliä
1 luomusitruunan mehu
½ dl (oliivi)öljyä
ripaus suolaa
2 tl hunajaa tai 1 tl sokeria
TEE NÄIN:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese ja kuori perunat. Laita tilavaan kattilaan noin 2 l vettä kiehumaan. Paloittele perunat ja laita kattilaan suolan kanssa. Lisää vettä niin, että perunat lähes peittyvät. Keitä pehmeiksi.
4. Valimista muikut. Sekoita jauhot, korppujauhot, suola ja valkopippuri kulhossa.
5. Sulata voi ja sekoita öljyn kanssa toisessa kulhossa tai syvällä lautasella.
6. Levitä leivinpaperi uunipellille. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja valuta. Laita muikut voi-öljyseokseen ja kääntele varovasti niin, että muikut saavat seosta pintaansa kauttaaltaan. Siirrä muikut kahdessa erässä jauhoseokseen ja kääntele. (Sekä öljyäminen että jauhottaminen on helpointa tehdä puhtain käsin, ilman erillistä välinettä). Siirrä kauttaaltaan jauhotetut muikut uunipellille. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen.
7. Muikkujen paistuessa valmista tilliöljy. Laita kapeaan kulhoon tai blenderiin tilli, puristettu sitruunamehu, suola ja hunaja. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
8. Valuta perunat niin, että otat keitinveden esim. kannuun talteen. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella, valuta tarpeen mukaan joukkoon keitinvettä. Vatkaa joukkoon nokare voita tai margariinia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Raasta luomusitruunan kuori ja sekoita mustapippurin kanssa perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
9. Tarjoa rukiiset uunimuikut muusin ja tilliöljyn kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi poistaa selkäruodot: Avaa muikku kirjan lailla auki. Painele filee litteäksi selkärangan kohdalta. Ota kiinni selkärangan puolivälistä ja vedä ruotoa rauhallisesti ylös ja irti.
Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa, paista uunissa noin 15 minuuttia.
Jätä kommentti