Ragu alla bolognese peuran jauhelihasta

Ragu alla bolognese peuran jauhelihasta

Bolognese padassa, pastaa, porkkanoita, parmesaania

Ragu alla bolognese peuran jauhelihasta eli peurabolognese on riistasesongin koko perheen herkku. Aidon italian maun bologneselle antaa sipulista, porkkanasta ja varsiselleristä valmistuva soffritto pohja. Pieni vaiva, suuri maku!

Neljälle
Valmistusaika: noin 45 minuuttia

AINEKSET:

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2–3 varsisellerin vartta
2 porkkanaa
2 rkl (oliivi)öljyä
noin 500 g peuran jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia (2 tl kuivattua)
2 prk tomaattimurskaa 
2 dl vettä
1 rkl balsamicoa (1 dl punaviiniä)
2 tl hunajaa (tai 1 tl sokeria) 
1 dl ruokakermaa 
1 pkt fettuccinea tai spagettia
parmesaania
½ ruukku lehtipersiljaa tai basilikaa

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Katkaise varsiselleristä varret ja pese ne huolella. Kuori porkkanat. Leikkaa varsisellerit ja porkkanat pieniksi kuutioiksi tai siivuiksi. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tai padassa öljy ja kuullota sipuleita ja kasviksia noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Siirrä lautaselle odottamaan.

2. Lisää pannulle tai pataan peuran jauheliha ja ruskista kypsäksi. Käytä paistamiseen tarvittaessa hiukan voita tai öljyä.

3. Lisää pannulle sipuli-kasvisseos. Mausta suolalla, mustapippurilla ja riivityllä ja hiukan hienonnetulla tuoreella timjamilla. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet ja tölkkien kautta huljutellen vesi. Sekoita joukkoon balsamico (tai punaviini) ja hunaja ja anna hautua noin 15 minuuttia. (Jos on aikaa ja maltat, anna hautua 30 minuuttia tai pidempään).

4. Lisää kerma ja jatka hauduttamista vielä 10 minuuttia. Keitä sillä välin pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja tarjoa ragu alla bolognesen kanssa.

5. Viimeistele annokset parmesaanilla ja valitsemallasi yrtillä. 

Vinkki! Pikapikkelöi loput varsisellerin varret ja nauti ragun ja lasagnen lisukkeena. Sekoita 2 dl vettä, ½ dl sokeria ja ½ dl väkiviina-, valkoviini- tai omenaviinietikkaa liemeksi. Pese ja paloittele varret ohuiksi siivuiksi ja sekoita liemeen. Anna tekeytyä puolituntia. Säilytä jääkapissa. Säilyvät hyvin, mutta maku voimistuu pitkään säilytettäessä. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.