Porkkanakeitto inkiväärillä ja appelsiinilla

Porkkanakeitto inkiväärillä ja appelsiinilla

Porkkanakeitto, appelsiineja, mantelilastuja ja inkivääriä
Simppeli porkkanakeitto saa pirteän ja mausteisen makunsa inkivääristä ja appelsiinista. Linssit tekevät keitosta täyteläisen ja täyttävän. Lämmittävä aurinkoinen keitto sopii mitä parhaiten kylmään talvipäivään. Tarjoile paahdettuilla mantelilastuilla viimeisteltynä ja tuoreen leivän kanssa. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 minuuttia

AINEKSET:

1 sipuli
noin 700 g porkkanoita
noin 1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1  kasvisliemikuutio
2 ½ dl punaisia linssejä (kuivattuja)
1 luomuappelsiini (kuori ja mehu)
(suolaa)
1 dl mantelilastuja 
rouhittua mustapippuria
½ ruukku lehtipersiljaa

Lisäksi leipää 

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna kattilassa öljy ja paista sipuleita sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan porkkanat, inkivääri, vesi ja liemikuutio.

3. Huuhtele siivilässä linssit ja lisää kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ja linssit ovat kunnolla pehmeitä.

4. Keiton kiehuessa pese ja raasta noin puolet appelsiinin kuoresta. Purista mehu.

5. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon appelsiinin mehu sekä raastettu kuori. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

8. Viimeistele keittoannokset mantelilastuilla, ripauksella rouhittua mustapippuria sekä persiljan lehdillä. Tarjoa leivän kanssa. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.