Helppo ja niin maukas pasta al tonno valmistuu kotimaisesta kestävästä luonnonkalasäilykkeestä. Arkiruokaa parhaimmillaan ja maistuu koko perheelle!
Neljälle
Valmistusaika: noin 20-25 minuuttia
AINEKSET:
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä (voit käyttää kalasäilykkeen öljyä)
2 prk (noin 300 g) luonnonkalasäilykettä esim. Pielisen järvikala
2 prk tomaattimurskaa + 1 dl vettä
2 tl timjamia tai oreganoa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl hunajaa
1 tl balsamicoa (tai viinietikkaa)
1 pkt spagettia
parmesaania
basilikaa
TEE NÄIN:
1.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2.Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista sipulia koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle valkosipulit ja jatka paistamista vielä minuutti.
3.Kaada pannulle kala- ja tomaattisäilykkeet ja vesi (tomaattipurkin kautta huljutellen).
4.Mausta timjamilla tai oreganolla, suolalla, mustapippurilla, hunajalla ja balsamicolla. Anna porista miedolla lämmöllä pastan kiehumisen ajan.
5.Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen lopussa noin 1 dl keitinvettä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Valuta pasta ja kääntele kastikkeen joukkoon.
6.Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikan lehdillä.
Jätä kommentti