Parmesaanilla paneroidut ruusukaalit perunamuusilla ja kermaisella sipulikastikkeella

Parmesaanilla paneroidut ruusukaalit perunamuusilla ja kermaisella sipulikastikkeella

Parmesaanilla paneroidut ruusukaalit perunamuusin ja sipulikastikkeen kanssa
Hauskat ja makoisat parmesaanilla paneroidut ruusukaalit maistuvat perunamuusin ja kermaisen sipulikastikkeen kanssa. 


Neljälle
Valmistusaika: noin 40 min

AINEKSET:

noin 1 kg jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
1 tl suolaa

noin 800 g ruusukaalia
1 kananmuna
2 dl korppujauhoa
noin 100 g raastettua parmesaanijuustoa
½ tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
½ tl cayennepippuria
2-3 rkl voita

Sipulikastike
1 keltasipuli
2 tl pippuria
2 rkl voita tai öljyä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 rkl jauhoa (esim. vehnäjauhoa tai maizenaa)
2 dl vettä
2 rkl soijaa 

TEE NÄIN:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Laita kattilaan, peitä juuri ja juuri vedellä, lisää suola ja keitä pehmeäksi. 
  3. Perunoiden kiehuessa huuhtele ja puolita ruusukaalit. Laita ruusukaalit kulhoon ja riko joukkoon kananmuna, sekoita hyvin. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, raastettu parmesaanijuusto (säästä pieni määrä pinnalle), valkosipulijauhe ja cayennepippuri. Kääntele joukkoon ruusukaalit. Laita paneroidut ruusukaalit uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele päälle parmesaania.
  4. Laita ruusukaalien päälle voinokareita ja paista uunissa 25–30 minuuttia. Jos pinta alkaa näyttää tummalta, peitä uunivuoka foliolla ja laske lämpötila 200 asteeseen.
  5. Kuori ja hienonna sipuli. Laita paistinpannulle voita/öljyä ja pippuria. Kuullota sipuleita 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon kerma sekä jauhot veteen ja soijaan sekoitettuna. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta tai nestettä haihtuu liikaa. 
  6. Valuta pehmenneet perunat, ota talteen tilkka keitinvettä, ja soseuta esim. sähkövatkaimella. Notkista tarvittaessa keitinvedellä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja nokareella voita. 
  7. Tarjoile perunamuusi parmesaanilla paneroitujen ruusukaalien ja sipulikastikkeen kanssa. 

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.