Palak paneer leipäjuustolla, ohrahelmiä ja kirpeää porkkanasalaattia

Palak paneer leipäjuustolla, ohrahelmiä ja kirpeää porkkanasalaattia

Palak paneer leipäjuustolla, punasipulia, porkkanasalaattia, lime, cashepähkinöitä, pinaattia
Palak paneer leipäjuustolla on lempeää lohturuokaa ja samalla mauista kirjavaa. Ja värikäs on ateria muutenkin, kun sen kanssa valmistetaan pikkelöityä punasipulia ja kirpeää porkkanasalaattia. Lisukkeeksi tälle mausteiselle leipäjuustokastikkeelle me valitsemme riisin sijaan ravintorikkaan kotimaisen ohrahelmen. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 minuuttia

AINEKSET:

noin 4 dl ohrahelmiä (esim. Rapion myllyn) 
noin 1 ½ l vettä + suolaa

Palak paneer leipäjuustolla
1 punasipuli
1 rkl viinietikkaa (tai balsamicoa)
2–3 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl öljyä
2 tl garam masalaa (tai juustokuminaa)
½ tl kardemummaa
1 prk kaurakermaa + noin 2 dl vettä
1 pkt pinaattia
½ tl suolaa
300-400 g leipäjuustoa
(ripaus chilijauhetta tai -rouhetta)
noin 1 dl cashewpähkinöitä

Porkkana-korianterisalaatti
2–3 porkkanaa
1 luomulime
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
1 ruukku korianteria

TEE NÄIN:

1. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Ohra kypsyy noin 20 minuutissa.

2. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita puolet punasipuleista pieneen kulhoon ja mausta viinietikalla.

3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääriä. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista loppuja punasipuleita muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle valkosipulit, inkivääri, garam masala ja kardemumma ja jatka paistamista samaan tyyliin muutama minuutti. Lisää pannulle kaurakerma ja vesi (purkin kautta huljutellen). Anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Kuutioi leipäjuusto sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele pinaatti.

5. Kääntele pinaatit ja suola pannulle ja anna hautua noin 5 minuuttia.

6. Valmista porkkanasalaatti. Kuori porkkanat ja raasta tai leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja hunaja. Hienonna korianterin varret (säästä lehdet annosten päälle) ja kääntele porkkanoiden kanssa kulhoon.

7. Kääntele leipäjuustokuutiot kastikkeeseen. Viimeistele korianterin lehdillä ja cashewpähkinöillä. Tarjoa palak paneer valutetun ohran, punasipulin ja lime-porkkanasalaatin kanssa. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.