Paistetut gnocchit lämminsavulohella

Paistetut gnocchit lämminsavulohella

gnoccheja, savulohta, kastiketta, sitruunaa ja versoja
Paistetut gnocchit maustettuna sitruunalla ja tarjottuna lämminsavulohen kanssa on oikea arjenluksusresepti. Muutamasta raaka-aineista valmistuva kaunis ja maukas annos tuo arkiruokapöytään bistron tunnelmaa. 


Neljälle
Valmistusaika: noin 20 minuuttia

AINEKSET:

2 rkl öljyä
2 pkt gnoccheja
2–3 valkosipulinkynsi
2–3 tl raastettua sitruunankuorta
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa

300-400 g lämminsavukirjolohta
versoja (esim. silmusalaatti) tai yrttejä

Kastike:
1 prk (150-200 g) kermaviiliä tai ranskankermaa
½ luomu sitruuna
½ tl sokeria (tai 1 tl hunajaa)
ripaus suolaa & mustapippuria

TEE NÄIN:

1. Kuumenna tilavassa paistinpannussa öljy. Paista gnoccheja noin 6-7 minuutin ajan välillä käännellen.

2. Gnocchien paistuessa kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori.

3. Lisää pannulle valkosipulit ja paista käännellen noin 1 minuutti.

4. Lisää pannulle raastettu sitruunan kuori, mustapippuri ja suola. Paista käännellen vielä noin 1 minuutti ja nosta pannu liedeltä.

5. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon sitruunan mehu, sokeri, suola ja mustapippuri.

6. Riko lämminsavukirjolohen rakennetta haarukalla.

7. Annostele lautaselle gnoccheja, päälle kastiketta ja kalaa. Tarjoa versojen tai yrttien kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.