Paahdetut kanankoivet ja luumu-ohratabbouleh

Paahdetut kanankoivet ja luumu-ohratabbouleh

kanankoipia, luumuja, pähkinöitä, ohraa, sitruuna
Tiesitkö, että kotimaisista ohrahelmistä valmistuu maukas ja ravintorikas tabbouleh? Syyssesongin aikaan siihen sopivat luumut ja paahteiset pekaanipähkinät. Tarjoile mehevien pankojauhojen kanssa rapeiksi paahdettujen kanankoipien lisukkeena.


Neljälle
Valmistusaika: noin 45 minuuttia

AINEKSET:

Luumu-ohratabbouleh
noin 2 l vettä
1 kasvisliemikuutio (tai kasvisfondia)
3 dl ohrahelmiä (esim. Rapion Mylly) 
6–8 kpl luumuja
½ ruukku persiljaa
½ ruukku korianteria
noin 1 ½  dl pekaanipähkinöitä
2 rkl (oliivi)öljyä
½ tl suolaa & ½ tl mustapippuria
½ rkl hunajaa

Paahdetut kanankoivet
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
noin 800 g kanankoipia (maustamaton)
1 ⅓ tl suolaa + 1 tl mustapippuria
noin 1 dl pankojauhoja

Ranskankermakastike
1 prk ranskankermaa

1 luomusitruuna
ripaus suolaa & mustapippuria

 

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

2. Laita noin 2 litraa vettä kattilaan kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja ohrahelmet. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes ohrat ovat napakan kypsiä.

3. Valmista kanankoivet. Sekoita öljy ja hunaja seokseksi. Laita koivet leivinpaperin päälle uunipellille ja valele öljy-hunajaseoksella. Ripottele suolaa ja mustapippuria päälle, molemmin puolin. Ripottele päällimmäiseksi pankojauhoja, pyörittele koipia niin, että jauhoja tarttuvat koipien molemmin puolin. Paista ensin 10 minuuttia, laske sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 25 minuuttia.

4. Halkaise, poista siemenet ja kuutioi pieneksi luumut. Hienonna persilja ja korianteri varsineen. Paahda pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla hetki, koko ajan sekoitellen, jäähdytä ja rouhi hiukan pienemmäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä kypsät ohrahelmet. Sekoita kulhon pohjalla öljy, suola, mustapippuri ja hunaja. Lisää kulhoon ohrahelmet ja luumut ja kääntele hyvin. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä.

5. Valmista kastike. Raasta luomusitruunan kuori ja purista mehu ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Tarjoa paahdetut kanankoivet luumu-ohratabboulehn ja sitruunaisen ranskankermakastikkeen kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.