Paahdettu paprika-tomaattikeitto & lämpimät karamellisipuli-juustoleivät

Paahdettu paprika-tomaattikeitto & lämpimät karamellisipuli-juustoleivät

paprika-tomaattikeitto kikherneillä ja lämpimät juustoleivät
Kevyt paprika-tomaattikeitto saa vierelleen täyteläisen maukkaat lämpimät juustoleivät karamellisoidulla sipulilla. Kevyen keiton maku syvenee, kun paprikat paahdetaan ensin pannulla. Täyttävyyttä keittoon lisätään persiljalla maustetuilla kikherneillä. Resepti onnistuu helposti myös vegaanisena, vaihda vain juusto vegejuustoon.

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min

AINEKSET:

2 paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
4 dl vettä
½ tl suolaa & ½ tl mustapippuria
1 prk kikherneitä
½ ruukku hienonnettua persiljaa

Juusto-karamellisipulileivät
2-3 sipulia
2 rkl öljyä ja/tai voita
2-3 rkl hunajaa/siirappia/sokeria
1 rkl viinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
½ mustapippuria
ripaus suolaa

8 viipaletta leipää (esim. vaalea hapanjuurileipä) 
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella tai emmental) 

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Aloita valmistamalla keitto. Paloittele paprikat, laita palat kuivalle paistinpannulle ja kuumenna pannu. Paahda paprikapaloja välillä käännellen, kunnes palat saavat väriä pintaan.

3. Paprikoiden paahtuessa, kuori ja leikkaa paloiksi sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä sekä sipulit että valkosipulit ja kuullota muutama minuutti.

4. Laita paprika-sipuliseos kattilaan ja lisää tomaattimurska, vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkit), suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna hautua leipien valmistuksen ajan.

5. Valmista leivät. Kuori ja leikkaa sipulit siivuiksi. Kuumenna öljy/voi paistinpannussa ja lisää sipulisiivut pannulle. Paista keskilämmöllä lastalla käännellen noin 10 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.

6. Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kulhossa kananmuna ja juustoraaste. Jaa sipuliseos leiville, päälle juustoraasteseos. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet väriä. Anna vetäytyä hetki.

7. Leipien paistuessa hienonna persilja ja sekoita kulhossa valutettujen kikherneiden joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä.

8. Tarjoa paahdettu paprika-tomaattikeitto persilja-kikherneiden ja karamellisipuli-juustoleipien kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.