Paahdettu juures-linssisalaatti fetalla

Paahdettu juures-linssisalaatti fetalla

Salaatti paahdetuilla juureksilla, linsseillä, pähkinöillä ja omenalla

Lämmin salaatti paahdetuista juureksista, linsseistä ja fetasta on täynnä makuja ja satokauden vegejä. Salaatti on myös täyttävä, siitä pitävät huolen linssien, fetan, pähkinöiden ja jogurtin monipuoliset proteiinit. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min

AINEKSET:

2-3 porkkanaa
1 palsternakka
1 rkl öljyä
1 pkt (noin 250 g) kypsiä linssejä
⅓ tl suolaa
200 g fetaa
2 omenaa
2 dl pähkinöitä (esim. sekoitus)
1 salaatti
½ luomusitruuna

Jogurttikastike
½ ruukku persiljaa
noin 300 g turkkilaista jogurttia
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl hunajaa

TEE NÄIN:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ja palsternakka tikuiksi. Levitä tikut leivinpaperille uunipellille, kääntele joukkoon öljy ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Valuta linssit ja lisää ne uunipellille. Ripota päälle suola ja kääntele. Murusta pinnalle feta. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä ja feta saanut hiukan väriä.
  4. Valmista kastike. Hienonna persilja ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
  5. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä rouheaksi muruksi.
  6. Huuhtele ja revi salaatti ja laita salaattivadille tai annoslautasille. Laita päälle paahdetut juurekset ja linssit sekä omenasiivut.
  7. Ripota pinnalle pähkinärouhetta ja nauti sitruunalohkojen ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit myös keittää juurekset napakan kypsiksi ja sen jälkeen paistaa linssien kanssa öljyssä paistinpannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Murusta lopuksi päälle feta.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.