Lämmin salaatti paahdetuista juureksista, linsseistä ja fetasta on täynnä makuja ja satokauden vegejä. Salaatti on myös täyttävä, siitä pitävät huolen linssien, fetan, pähkinöiden ja jogurtin monipuoliset proteiinit.
Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min
AINEKSET:
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
1 rkl öljyä
1 pkt (noin 250 g) kypsiä linssejä
⅓ tl suolaa
200 g fetaa
2 omenaa
2 dl pähkinöitä (esim. sekoitus)
1 salaatti
½ luomusitruuna
Jogurttikastike
½ ruukku persiljaa
noin 300 g turkkilaista jogurttia
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl hunajaa
TEE NÄIN:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ja palsternakka tikuiksi. Levitä tikut leivinpaperille uunipellille, kääntele joukkoon öljy ja paista noin 15 minuuttia.
- Valuta linssit ja lisää ne uunipellille. Ripota päälle suola ja kääntele. Murusta pinnalle feta. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä ja feta saanut hiukan väriä.
- Valmista kastike. Hienonna persilja ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
- Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä rouheaksi muruksi.
- Huuhtele ja revi salaatti ja laita salaattivadille tai annoslautasille. Laita päälle paahdetut juurekset ja linssit sekä omenasiivut.
- Ripota pinnalle pähkinärouhetta ja nauti sitruunalohkojen ja jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit myös keittää juurekset napakan kypsiksi ja sen jälkeen paistaa linssien kanssa öljyssä paistinpannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Murusta lopuksi päälle feta.
Jätä kommentti