Lindströmin pihvit ja paistettua sipulia

Lindströmin pihvit ja paistettua sipulia

Lindströmin pihvit perunoiden ja paistetun sipulin kanssa
Punajuurella ja kapriksilla mehevöitettyjä jauhelihapihvejä eli Lindströmin pihvejä on valmistettu jo 1800-luvulta asti. Ne ovat siis todellista klassikko ruokaa! Lisukkeena on koko pihvien historian ajan tarjottu paistettua sipulia, joten kokeile sinäkin tätä helppoa ja maukasta lisuketta.

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 min

AINEKSET:

noin 250 g punajuuria
1 dl (pika)kaurahiutaleita tai korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 ¼ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
1 tl balsamicoa (tai viinietikkaa)
2 rkl kapriksia
noin 500 g naudan jauhelihaa

Paistettu sipuli
2 sipulia
2 rkl öljyä (tai voita)
1 rkl hunajaa (tai 2 tl sokeria)
ripaus suolaa & mustapippuria

Lisäksi
noin 800 g perunoita
½ ruukku lehtipersiljaa

TEE NÄIN:

  1. Pese, kuori ja raasta punajuuret.
  2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet tai korppujauhot, kermaviili, valutettu punajuuriraaste, kananmuna, suola, sokeri, mustapippuri ja balsamico. Pieni kapriksia hieman veitsellä ja sekoita joukkoon. Anna hetken turvota.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Pese perunat ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  5. Sekoita jauheliha tasaisesti punajuuriseoksen joukkoon (puhtain käsin vaivaamalla saat parhaan tuloksen). Muotoile massasta kostutetuin käsin noin 12 pihviä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Pihvien paistuessa kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna paistinpannussa öljy tai voi, paista sipuleita käännellen noin 5 minuuttia, mausta hunajalla tai sokerilla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet ja saaneet väriä.
  7. Tarjoa Lindströmin pihvit keitettyjen perunoiden ja paistetun sipulin kanssa. Viimeistele hiennonnetulla persiljalla.

 

Tiesitkö! Tarinoita Lindströmin pihvien reseptin synnystä on monia, mutta yhteistä niille on tieto siitä, että punajuurella ja kapriksilla maustettuja jauhelihapihvejä on valmistettu jo 1800-luvulta lähtien. Lisäksi tiedämme, että alusta asti tapana on ollut tarjota pihvit paistetun sipulin kanssa. Ja sehän sopii, sillä nyt on käynnissä sipulien sesonki!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.