Neljälle
Valmistusaika: noin 15 minuuttia
AINEKSET:
1 luomulime
1 rkl öljyä
2 tl soijaa
1 tl hunajaa tai sokeria
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 kurkku
1 tl majoneesia
TEE NÄIN:
1. Purista luomulimen mehu ja sekoita öljyn, soijan, hunajan ja seesaminsiementen kanssa kastikkeeksi.
2. Leikkaa kurkku pitkittäin halki. Jätä kummallekin käärmeelle eli puolikkaalle kurkulle noin 5 cm “pää” ja leikkaa kurkkuun poikittaisviiltoja, siten että saat käänneltyä kurkun mutkille. Jotta mutkille taittaminen onnistuu, leikkaa poikkiviillot melkein kokonaan kurkun halki, mutta jätä ohuelti leikkaamatta. Jos leikkaat vahingossa kurkun poikki, ei haittaa, asettele kurkku tarjoiluastialle siten, ettei katkaisukohtaa erota.
3. Aseta kurkut tarjoiluastialle mutkitellen ja tee pienistä tipoista majoneesia kurkkukäärmeelle silmät. Valuta kastike käärmeiden päälle (varo silmiä).
Jätä kommentti