Kukkakaaliwingsit & paholaisen kastike

Kukkakaaliwingsit & paholaisen kastike

Halloween kattaus - kukkakaaliwingsejä, nachoja, kurkkukäärme
Neljälle
Valmistusaika: noin 45 minuuttia

AINEKSET:

1 kukkakaali

Kuorrute
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
1 rkl öljyä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3–4 tippaa mustaa elintarvikeväriä (voi jättää pois)

Paholaisenkastike
1 punainen chili
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 prk (noin 400 g) kuorittuja tomaatteja, säilyke
2 rkl viinietikkaa
2 rkl soijaa
3 rkl fariinisokeria (tai tavallista sokeria) 
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa

TEE NÄIN:

1. Valmista ensin kastike. Hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä pienessä kattilassa. Lisää tomaatit ja riko niiden rakennetta kauhalla/lastalla. Lisää loputkin ainekset kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 min. 

2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

3. Valmista kuorrute. Sekoita esim. vispilällä vehnäjauhot, vesi, öljy, suola, mustapippuri ja elintarvikeväri tasaiseksi seokseksi. Jos haluat tehdä myös valkoisia wingsejä, ota puolet seoksesta toiseen kulhoon ennen elintarvikevärin lisäämistä. Anna turvota noin 5 minuuttia.

4. Huuhdo kukkakaali ja poista lehdet. Leikkaa kukkakaalista nuput, leikkaa suurimmat nuput puoliksi.

5. Levitä uunipellille leivinpaperi. Ota esille lautanen. Dippaa kukin kukkakaalinuppu kuorrutteessa ja laita hetkeksi valumaan lautaselle. Siirrä lautaselta leivinpaperille.

6. Paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

7. Tarjoa kukkakaaliwingsit paholaisen kastikkeen kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.