Kiinalaisessa keittiössä moneen taipuva hoisin-kastike on aivan yhtä monikäyttöinen myös länsimaisessa keittiössä. Omassa keittiössäni se on tähän mennessä suoriutunut mainiosti ainakin dippikastikkeena kasvisten kanssa sekä porsaanlihan ja kanaruokien kastikkeena.
Ainekset:
0,5 dl soijakastiketta
3 rkl maapähkinävoita, huoneenlämpöisenä
3 rkl ruokosokerisiirappia
2 tl riisiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi, puristettuna
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl vettä
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita huolellisesti. Viilennä jääkaapissa tunnin verran ennen käyttöä.
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Jätä kommentti