Kermainen kylmäsavulohi-pinaattipasta

Kermainen kylmäsavulohi-pinaattipasta

pastaa kermaisella kylmäsavulohi-pinaattikastikkeella

Tässä kermaisessa savulohipastassa makua ja täyteläisyyttä on paljon, vaikka raaka-aineita tarvitaan vain muutama. Väriä pasta saa pinaatista, pirteyttä sitruunasta. Ruoka on vartissa valmista eli arkiruokaa parhaimmillaan!

Neljälle
Valmistusaika: noin 15-20 minuuttia

AINEKSET:

1 punasipuli
noin 300 g kylmäsavukirjolohta
1 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa + 1 dl vettä

1 tl vehnäjauhoja
noin 150 g tuoretta pinaattia 
1 luomusitruuna

1 pkt (400-500 g) pastaa

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa kylmäsavulohisiivuja ronskisti paloiksi.

2. Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

3. Pastan kiehuessa valmista kastike. Kuumenna paistinpannussa öljy. Paista sipuleita muutama minuutti koko ajan käännellen. Lisää pannulle kylmäsavulohi ja paista käännellen muutama minuutti.

4. Sekoita kerma, vesi (purkin kautta huljutellen) ja vehnäjauhot hyvin yhteen. Kaada pannulle ja anna kiehahtaa. Laske lämpö keskilämmölle ja anna kastikkeen kevyesti poreilla.

5. Huuhtele pinaatit lävikössä ja revi hieman pienemmäksi käsin. Kääntele pannulle ja anna hautua pari minuuttia. Mausta valko- ja mustapippurilla.

6. Tarjoa pasta kermaisen kylmäsavulohikastikkeen kanssa ja purista päälle sitruunamehua. 

Vinkki! Kokeile kastiketta pastan sijaan perunoiden kanssa! 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.