Hurjat hampurilaiset

Hurjat hampurilaiset

Hurjat hampurilaiset kurkku silmillä ja kielellä ja juustohampailla

Neljälle
Valmistusaika: noin 20 minuuttia

AINEKSET:

2 mauste- tai suolakurkkua
1 pihvitomaatti
4 siivua hampurilaischeddaria
4 kpl hampurilaissämpylöitä
1 jääsalaatti
4 kpl hampurilaispihvejä (esim. Roslund)
noin 1-2 dl majoneesia
(ketsuppia maun mukaan)

8 kpl cocktailtikkuja
foliota tai kannellinen astia

TEE NÄIN:

1. Aloita hampurilaisten valmistus leikkaamalla kurkut. Kurkuista valmistetaan hirviöhampparin silmät sekä kieli. Leikkaa tarvittavat 8 silmää poikittain ohuemmasta kurkusta. Valitse kieleksi paksumpi kurkku ja leikkaa pitkittäin 4 ohutta siivua. Leikkaa myös tomaatti siivuiksi. Lisäksi cheddarin reunaan voi halutessaan leikata siksak-kuviota “hampaiksi” - tämä on hauska tehtävä lapsille!

2. Leikkaa hampurilaissämpylät halki.

3. Huuhdo salaatti.

4. Paista hampurilaispihvit paistinpannussa omassa rasvassaan (eli kuivalla pannulla) noin 4 minuuttia per puoli. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Siirrä pihvit folioon kevyesti käärittynä (tai kannen alle lautaselle) hetkeksi odottamaan. Paista hampurilaissämpylöiden leikkauspintoja hetki pannulla.

5. Levitä majoneesia (ja makusi mukaan ketsuppia) hampurilaissämpylöille. Aseta pohjapaloille salaatinlehti, tomaattisiivu (tai useampi) ja päälle hampurilaispihvi. Laita pihvin päälle pitkä siivu maustekurkkua siten, että se roikkuu reilusti yli reunan. Aseta päälle juusto ja sämpylän kansi. Työnnä maustekurkkurenkaat cocktailtikkuihin ja paina tikut sämpylään hämmästeleviksi “silmiksi”.

Herkullista halloweenia! 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.