Fish & Chips ja rapeaa sitruunaista kurkkusalaattia

Fish & Chips ja rapeaa sitruunaista kurkkusalaattia

Fish & chips annos ja kurkkusalaattia ja sitruuna
Fish & Chips on rapeiden lohturuokien klassikko. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti kurkusta ja selleristä sekä simppeli kermaviilikastike. Voit kokeilla tätä reseptiä kuhan sijaa valitsemallasi kalalla ja käyttää kuorrutus taikinaan olutta (!) veden sijaan.

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

noin 800 g perunoita
2 rkl öljyä
½ tl suolaa

1 ½ dl + noin 1 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 ½ dl vettä
1 kananmuna
noin 600 g kuhaa
1 tl suolaa
noin 1 dl öljyä

Kermaviilikastike 
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia 
1 tl mustapippuria
¼ tl suolaa
1 tl sokeria (tai 2 tl hunajaa)

Kurkkusalaatti
1–2 sellerin vartta
1 kurkku
2 tl raastettua (luomu) sitruunan kuorta 
1 rkl öljyä

etikkaa tarjoiluun

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

2. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Huuhtele perunalohkot runsaalla kylmällä vedellä. Valuta ja kuivaa. Kääntele perunoihin öljy ja ripota päälle suola. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Paista noin 25 minuuttia, kääntele paistamisen loppupuolella.

3. Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, mustapippuri, suola ja sokeri. Jätä tekeytymään.

4. Pese ja leikkaa sellerin varret ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon ja raasta päälle sitruunan kuorta. Lisää joukkoon öljy ja sekoita.

5. Sekoita 1 ½ dl vehnäjauhoja, ruokasooda, suola, vesi ja kananmuna syvällä lautaselle tasaiseksi taikinaksi. Laita toiselle lautaselle noin 1 dl vehnäjauhoja.

6. Pyyhi kuhafilee. Poista ruodot tunnustelemalla fileen keskikohtaa niin, että löydät ruodot. Leikkaa veitsellä viilto molemmin puolin ruotojonoa ja poista viilloista muodostuva V:n muotoinen suikale. Leikkaa fileet muutamaksi palaksi, ripota päälle suolaa ja pyöritä vehnäjauhoissa.

7. Kuumenna paistinpannussa noin 1 dl öljyä. Kääntele kuhapalat taikinassa, valuta hiukan ja paista öljyssä välillä käännellen noin 5 minuutin ajan, kunnes kuhapalat ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. 

8. Tarjoa kuhat perunoiden, kermaviilikastikkeen ja kurkkusalaatin kanssa. Pirskota kuhan ja perunoiden päälle halutessasi hiukan etikkaa. Pirskotettu etikka kuuluu perinteiseen Fish & Chips -annokseen.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.