Vaaleanpunaiset laskiaispullat matcha-kermavaahdolla

Vaaleanpunaiset laskiaispullat matcha-kermavaahdolla

Vaaleanpunaiset laskiaispullat vaaleanvihreällä matcha-kermavaahdolla

Vaaleanpunainen laskiaispulla sopii mitä parhaiten myös ystävänpäivään. Värinsä se saa punajuurimehusta, maussa se ei eroa tavallisesta. 

Hempeän ja kevättä lupailevan vaaleanvihreän kermavaahdon salaisuus on hyppysellisessä matchaa eli japanilaista hienoksi jauhettua teetä. Lisäksi valitsimme meidän pullien täytteeksi teemaan sopivasti ihanan kirsikkahillon. 

Ja hups! Pinkit pullat ovat vegaanisia, joten tämä laskiaispulla onnistuu hienosti myös kokonaan vegaanisena. 

 

Vaaleanpunaiset pullat
10 kpl

2 ½ dl punajuurimehua
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Voiteluun sokerivettä

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, sokeri ja kardemumma. Lisää noin 2/3 osa jauhoista ja aloita vaivaaminen.
  2. Lisää sitten öljy ja suola taikinaan ja jatka vaivaamista. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina tuntuu pehmeän kimmoisalta ja se irtoaa hyvin kulhosta.
  3. Jätä taikina kohoamaan peitettynä vedottomaan paikkaan noin tunniksi.
    Vinkki! Voit kohottaa taikinaa myös yön yli jääkaapissa.
  4. Pyöritä kohonneesta taikinasta pullia, laita leivinpaperin päälle uunipellille, peitä liinalla ja jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
  5. Lämmitä uuni 200 asteiseksi (tasalämpö). Voitele pullat sokerivedellä ja paista pullia noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Matcha-kermavaahto

½ dl tomusokeria
1-2 tl matcha jauhetta
2 dl vispikermaa tai kaura/soijavispiä

  1. Yhdistä tomusokeri ja matcha jauhe. Jos matchan maku ei ole sinulle tuttu, lisää sitä varoen eli noin 1 tl verran. Mitä enemmän lisäät, sitä vahvempi väri ja voimakkaampi maku.
  2. Vatkaa kerma ja lisää vatkaamisen puolivälissä siivilän läpi joukkoon tomusokeri-matchaseos. Maista valmista kermaa ja lisää halutessasi hieman matchaa

Kokoa laskiaispullat näin: Leikkaa jäähtyneistä pullista hatut – voit halutessasi muotoilla hatusta sydämen muotoisen puhtailla keittiösaksilla. Täytä hillolla tai mantelimassalla makusi mukaan ja pursota päälle kermavaahto. Asettele päälle hattu ja ripota siivilän läpi hieman tomusokeri-matchaseosta. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.