The Stew on alkujaan New York Timesin julkaisema hittiresepti - eikä suotta suosioon noussut. Lempeä ja makuja täynnä oleva kikhernepata lämmittää ja hellii mieltä ja kieltä talvipäivänä. Valmista makean hapokkaaksi lisukkeeksi talvisesongin persimon-minttusalaattia.
Neljälle
Valmistusaika: noin 45 minuuttia
AINEKSET:
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
2 rkl inkivääriä raastettuna
3 rkl öljyä
2 prk (noin 500 g) kikherneitä
2 tl kurkumaa
1 prk kookosmaitoa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ luomulime
½ ruukku minttua
½ ruukku ruohosipulia tai persiljaa
Lisukkeeksi:
noin 4 dl ohrahelmiä, kaurajyviä tai riisiä
Minttu-persimonsalaatti
3 persimonia
½ luomulime
2-3 oksaa minttua
TEE NÄIN:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja hienonna tai raasta inkivääri. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi.
2. Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa. Lisää pannulle sipulit, inkivääri ja porkkanat. Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
3. Valuta kikherneet ja lisää pannulle. Mausta kurkumalla. Paista noin 5 minuutin ajan käännellen.
4. Murskaa osa kikherneistä pannulla esim. puulastalla, jätä osa kokonaisiksi. Lisää kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio, sekoita ja anna hautua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
5. Keitä lisukkeeksi valitsemisia jyviä tai riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Valmista minttu-persimonsalaatti: Pese ja halutessasi kuori persimonit. Leikkaa siivuiksi ja asettele tarjoilulautaselle. Purista päälle limen mehu ja riivi mintun lehtiä. Tarjoa padan kanssa tai jälkiruokana.
7. Mausta kikhernepata limen mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna minttu ja ruohosipuli ja lisää padan päälle. Tarjoa kikhernepata jyvien kanssa.
Jätä kommentti