Paahdettu maa-artisokkakeitto ja sienileivät

Paahdettu maa-artisokkakeitto ja sienileivät

Artisokkakeitto ja herkkusienillä päällystetyt leivät
Paahdetuista artisokista valmistettu on niin täyteläistä, että se hakee vertaistaan. Tämä maa-artisokkakeitto resepti on hyvin simppeli, sillä maukas syksyn satokauden juuresten kruununjalokivi kaipaa seurakseen vain hiukan mausteita ja kermaa. Valmista lisukkeeksi simppelit sienileivät makusi ja sienionnesi mukaisista sienistä. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

noin 500 g maa-artisokkia
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 sipuli
½ rkl öljyä
noin 7 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria (tai hunajaa)
½ rkl kasvisfondia (tai ½ kasvisliemikuutio)
1 prk valkoisia papuja
2 dl kermaa (esim. kuohu- tai kaura-)
½ ruukku persiljaa koristeluun

Sienileivät
200 g herkkusieniä tai makusi mukaan metsäsieniä
1 rkl öljyä (tai voita)
½ tl suolaa
1 tl hunajaa tai ripaus sokeria
½ tl mustapippuria
½ ruukku persiljaa
8 leipäsiivua 
tuorejuustoa, ranskankermaa tai vegaanista levitettä

 

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

2. Pese maa-artisokat huolellisesti, leikkaa kuorineen pieniksi lohkoiksi (noin 4 osaan) ja laita laakeaan vuokaan. Kuori valkosipulit ja laita vuokaan. Lisää päälle öljy ja paahda uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.

3. Leikkaa sienet ohuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannussa öljy (tai voi) ja paista sieniä noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Mausta suolalla, hunajalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja varsineen ja sekoita sienten joukkoon.

4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, suola, sokeri ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää valutetut pavut ja keitä vielä 5 minuuttia.

5. Lisää maa-artisokat ja kerma kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

6. Sipaise leipäsiivuille tuorejuustoa tai ranskankermaa ja täytä paistetuilla sienillä. Tarjoa persiljalla viimeistellyn maa-artisokkakeiton kanssa. 

Vinkki! Valkoiset pavut tuovat keittoon proteiinia eli täyttävyyttä. Voit halutessasi korvata pavut muutamalla jauhoisella perunalla, keitä tällöin kuoritut ja paloitellut perunat kattilassa pehmeiksi ennen paahdettujen artisokkien lisäämistä. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.